Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika Volkswagen açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut'tan son dakika Volkswagen açıklaması geldi. Ermut Volkswagen'in Türkiye'de açacağı fabrikaya ilişkin konuştu. Arda Ermut, "Manisa'da bir şirket kuruldu. Bu ve buna benzer yatırımların süreceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki sene başka yatırımlar da anons edeceğiz. Bekleme sürecine girmişti ancak lehimize sonuçlanacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika Volkswagen açıklaması
Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika Volkswagen açıklaması
GİRİŞ 09.12.2019 17:54 GÜNCELLEME 09.12.2019 17:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İşte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

 

-Türkiye yabancı yatırımcıların radarından hiç bir zaman çıkmadı. Türkiye yaşadığı sorunlara rağmen yatırım çekebilen bir ülke. Türkiye yeniden yatırımların artacağı bir döneme giriyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut

-2002'den günümüze kadar 210 milyar dolar yatırım çektik. Geçen sene de Türkiye yatırımlarda pozitif ayrıştı. Dünyada doğrudan yatırımlar azalırken Türkiye'de yüzde 12,6 arttı. İniş çıkışlar yaşasak da istikrarlı bir şekilde yatırım çekiyoruz.

 

 

VOLKSWAGEN'İN TÜRKİYE YATIRIMI

Manisa'da bir şirket kuruldu. Bu ve buna benzer yatırımların süreceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki sene başka yatırımlar da anons edeceğiz. Bekleme sürecine girmişti ancak lehimize sonuçlanacak.

FAİZ KARARLARI

Faizler yatırımın önünde engel. Faizlerdeki düşüşün uzun dönemde pozitif etkisi olacak. Hedefimiz küresel yatırımların yüzde 1,5'ini ülkemize çekmek.

Volkswagen CEO'su Herbert Diess

VOLKSWAGEN'DEN SKANDAL TÜRKİYE AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Yeni fabrikasını bir süre önce Türkiye'ye açma kararı veren ve bu doğrultuda Ekim ayında Manisa'da milyar liralık bir şirket kuran VW, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın ardından fabrikanın resmi açıklamasını ertelediğini duyurmuştu.

Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan VW CEO'su Herbert Diess, "Türkiye'ye açılacak bir fabrika VW'nin ekonomik çıkarlarınadır. Pazarın büyüklüğü ve güçlü bir endüstrinin varlığı, Türkiye'yi üretimimiz için elverişli kılıyor" diyerek Türkiye yatırımına yeşil ışık yaktı. Fakat, Diess'in paylaştığı yazıda Barış Pınarı Harekatı'nı kastederek kullandığı "İnsanlar öldürülmeye devam ettikçe, savaş meydanının yanına temel atmayacağız" ifadesi ise 'yuh artık' dedirtti.

Volkswagen CEO'su Herbert Diess'in Türkiye hakkında yaptığı paylaşım

 

YORUMLAR 28
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey almanya, gel yatırım yap almanya, sağımız solumuz oynuyor. Bir ey dediğimizi iki gün sonra sırtımıza almasak şaşarım. Ağır sanayi istihdamı istemiyoruz. Yüksek teknoloji istihdamı sağlansın. Sac kaporta motor montaj yerine, ABS, yol bilgisayarı, ateşleme sistemi üretim bantları getirilsin. Amele ülke olmayacağız, yüksek teknoloji ülkesi olacağız.
    Cevapla
  • Hahaah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence wosvogene faprika açdırtmayın neden diyeceksiniz kardeşim biz yerli araba yapmayacakmıyız ee bu senden daha iyisini yaparsa kurulmadan iflas tasın beb da
    Cevapla
  • AS. 4 yıl önce Şikayet Et
    Edepsize bak sen önce git kendi karanlık tarihine bak hitler bozuntusu.
    Cevapla
  • Ezfi 4 yıl önce Şikayet Et
    Defolun gidin hadi hadi hiç bekleme. Savaşmış
    Cevapla
  • Turist 4 yıl önce Şikayet Et
    Gitsin kendi tarihine bir baksin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle