Kendi sistemini tarlasına kurdu! Sıfır maliyetle çiftçilik yapacak

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarlasına güneş enerjisi sistemi kuran bir çiftçi, böylece arazilerini sıfır maliyetle sulayacak.

Kendi sistemini tarlasına kurdu! Sıfır maliyetle çiftçilik yapacak
Kendi sistemini tarlasına kurdu! Sıfır maliyetle çiftçilik yapacak
GİRİŞ 09.12.2019 12:30 GÜNCELLEME 09.12.2019 12:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tarla ve bahçelerine güneş enerji sistemi kurduran çiftçiler artık elektrik parası ödemeden sıfır maliyetle çiftçilik yapabilecek. Yenişehir ilçesinde enerji maliyetini düşürmek isteyen çiftçiler, alternatif kaynaklara yönelmeye başladı. Yenişehir’e bağlı Karaköy’de çiftçilik yapan Hamza Ovacıklı, tarlasına yaptırdığı güneş enerji sistemiyle bundan böyle arazilerini 'sıfır' maliyetle sulayacağını söyledi. Artan elektrik maliyetleri karşısında üretim yapamayacak hale geldiğini söyleyen çiftçi Hamza Ovacıklı, “Bütün çiftçilere güneş enerjili zirai sulama sitemini tavsiye ediyorum. Enerji maliyetleri çok yüksek, ceviz bahçem var. Bin 150 ceviz ağacımı ve diğer tarlalarımı sulamakta harcadığım elektrik parasını artık kurdurduğum 22 panelli güneş enerji sistemi sayesinde ödemeden sıfır maliyetle tarım yapacağım için çok mutluyum. Bu sistemi tüm çiftçilere gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Güneş enerji sistemleri ortaklarından Murat Emir ise, "Çiftçilerimiz güneş enerjili sulama sitemine geçiyor. Bizler de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hamza Bey bundan böyle enerji bedeli ödemeyecek. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    güneş panellrei en az 100bin tl
    Cevapla
  • ayırlısı 4 yıl önce Şikayet Et
    "Sıfır maliyet" demiş aber , kaç tl ye malolmuş güneş enerjisi sistemi bahsetmemiş. sanki bedava
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    yani 24 saat bedava sularım...suyun anasını kuruturum...seneyede kuraklık çekersek...DEVLET YARDIM et diye ağlarız demek istiyorsun... DOGAya vermeden ALIRSAN yarın DOGA intikamını fena alır...bunu bilmeyen milyonlarca INSANIMIZ var...maalesef.
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bedava dediginiz bu sistem en az 500 bin TL.. kaç senede kendini amorti edecek onuda bizahmet yazsaydiniz..amorti ederken akü sistemi belli bir sürede değişmesi gerektiğini onun maliyetinide iyi araştırıp insanları aydınlatsaniz gerçekten uzun vadede kârlimi yoksa zararmi hesabını herkes yapsa daha güzel olmazmıydi..
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    kuruluma kaç para harcandı onuda yazsanız...
    Cevapla
  • Gurur verici 4 yıl önce Şikayet Et
    kaça mal oldu? adam elbette suyunu çeksin yeraltındaki kokar yakıt nasıl bedava ise suda bedava. çek oğlum çek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle