OPEC'in 177. toplantısından karar çıkmadı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen OPEC 177. Toplantısından karar çıkmadı.

OPEC'in 177. toplantısından karar çıkmadı
OPEC'in 177. toplantısından karar çıkmadı
GİRİŞ 06.12.2019 15:28 GÜNCELLEME 06.12.2019 15:30

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün başlayan OPEC 177. Toplantısı bugün sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda, OPEC'in ham petrol üretim kesinti süresini uzatması veya üretim kesinti miktarını artırması hakkında karar çıkmadı. OPEC Genel Merkezindeki toplantının ardından yapılması gereken basın toplantısının da iptal edildiği duyuruldu. OPEC örgüt üyesi 14 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının bir çoğu da toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak salondan ayrıldı. Öte yandan toplantı başlıklarında, üretim kesintisi anlaşmasının süresinin uzatılması veya üretim kesintisi miktarının arttırılması yer alıyordu.

 

 

OPEC DIŞI ÜLKELERİN OPEC İLE TOPLANTISI BUGÜN

Rusya dahil 10 üyeli OPEC dışı petrol üreticisi ülkenin OPEC ile birlikte düzenleyeceği 7. Bakanlar Toplantısı ise bugün öğle saatlerinde Viyana'da gerçekleştirilecek.

 

 

PETROLÜN VARİL FİYATI 40 DOLARA DÜŞEBİLİR

Norveç'teki bağımsız enerji araştırma kuruluşu Rystad Energ, OPEC toplantısı öncesi yaptığı değerlendirmede OPEC üyesi ülkeler ve Rusya'nın ham petrol kesinti anlaşmasının süresini uzatmaması ve kesinti miktarını artırmaması durumunda Brent türü ham petrolün varil fiyatının gelecek yıl 40 dolara kadar düşebileceği vurgulandı.