Düğmeye basıldı! Devletten 62 milyon liralık destek

Tarım ve Orman Bakanlığı küçükbaş yetiştiriciliğinde önemli bir konu olan çoban istihdamının artırılması amacıyla eğitim ve destek projesi yürütülüyor.

Düğmeye basıldı! Devletten 62 milyon liralık destek
Düğmeye basıldı! Devletten 62 milyon liralık destek
GİRİŞ 04.12.2019 06:27 GÜNCELLEME 04.12.2019 06:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Proje çerçevesinde verilen eğitimler neticesinde çobanların sertifika sahibi “sürü yöneticisi” olmalarıyla statülerinin iyileştirilmesi, sosyal güvence altına alınmaları, emeklilik ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri sağlanıyor. Söz konusu çalışmalarla, 2018’de 65 ilde sürü yöneticisi istihdam eden 5 bin 372 işletmeye 26,8 milyon lira, bu yıl 67 ilde 7 bin 39 işletmeye 35,2 milyon lira destek ödemesi yapıldı. Böylece çoban istihdamı sağlayan işletmelere toplam 62 milyon lira destek verildi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik 5 bin lira olan çoban istihdamı desteğinde hayvan sayısının bu sene 200’den 100 başa indirildiğini hatırlatarak, yetiştiricilerin büyük çoğunluğunun küçükbaş varlığının 100 baş civarında olduğunu söyledi. Çelik, küçükbaş hayvancılığın Türkiye’nin vazgeçilemez teminatı olduğunu belirterek “Daha fazla işletmenin çoban istihdamı desteği almasıyla küçükbaş hayvancılıkta Tarım Orman Şûrasında belirlenen hedeflere daha hızlı ulaşacağız. Verilen her destek üreticimizin problemlerini çözmeye yardımcı oluyor” dedi.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 4
  • onur 4 yıl önce Şikayet Et
    Desteğin işletme yerine doğrudan çobana verilmesi daha doğru olur. Yada desteğin adını değiştirin.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Çobanlık yapanların %60 yabancı - Afganistan, İran , Irak , Suriye, Bunlar Nasıl Emekli ve Sigortalı oluyor Bu Ne Menem iştir ???
    Cevapla
  • fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    5000 Tl maaş verildiği halde çoban bulunamıyor. Acaba adını "sürü yöneticiliği" koysak (etiketi var ya) koşa koşa gelirler mi?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Koş bakalım
    Cevapla