250 TL'den alıcı buluyor! Yoğun ilgi görüyor

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yetiştirilen ve asıl adı Amerikan Bronzu olan siyah hindilere yılbaşına 1 ay kala ilgi arttı. Nisan ayının başlarında yetiştirilmeye başlanan ve yılbaşına kadar kesilmeye hazır hale getirilen hindiler, 125 lira ile 250 lira arasında alıcı buluyor.

250 TL'den alıcı buluyor! Yoğun ilgi görüyor
250 TL'den alıcı buluyor! Yoğun ilgi görüyor
GİRİŞ 01.12.2019 09:44 GÜNCELLEME 01.12.2019 16:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kandırada çiftlik ve köylerdeki kümeslerde yetiştirilen ve asıl adı Amerikan Bronzu olan siyah hindiler, yılbaşına kısa bir süre kala otel, restoran ve marketler tarafından yoğun ilgi görmeye başladı. Nisan ayının başlarında yetiştirilmeye başlanan ve yılbaşına kadar kesilmeye hazır hale getirilen hindiler, 125 lira ile 250 lira arasında alıcı buluyor. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez menüleri arasında bulunan hindilere en fazla talebin restoranlar ve otellerden geldiğini belirten hindi üreticisi Cavit Turan, yılbaşına kadar Kandırada satışa sunulan tüm hindilerin tükeneceğini tahmin ettiklerini söyledi.

 

 

’KÜÇÜK BİR ÇOCUĞA BAKAR GİBİ BAKMAK GEREKİYOR’

 

 

Hindi üretiminin oldukça zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Turan, Küçükken çok ilgi istiyor hindiler. Küçük bir çocuğa bakar gibi bakmak gerekiyor. Isısı çok önemli, yemekleri çok önemli. İlk 1 buçuk ay çok hassas oldukları için kümeslerde bakıyoruz daha sonra arpa yerlerine salıyoruz. Yaklaşık olarak 7 buçuk ay sonra kesilmeye hazır hale gelebiliyor, daha öncesinden de kesebilirsiniz ama 5 aylık bir hindi ile 7 buçuk aylık bir hindi arasında çok fazla lezzet farkı vardır. Erken kesilmiş hindiler lezzetsiz olur dedi.

’SATIŞLARDAN MEMNUNUZ’

Siparişlerin yoğunlukla İstanbuldaki oteller ve restoranlardan geldiğini söyleyen Cavit Turan, Yaklaşık olarak 2 bin civarında hindimiz vardı şu anda talep arttı ve satışlarımız hızlandı. Yaklaşık olarak 700 tane daha hindimiz var, yılbaşı yaklaşınca onlar da tükenecek. Sürekli bir yerlerden talep geliyor. Bizi telefonla arayarak Bana hindi ayır diyenler oluyor. En çok İstanbul bölgesinden siparişler geliyor, oteller ve restoranlar yılbaşı için çok ilgi gösteriyor. Toptancılar buraya gelip, Ben Antalyaya götüreceğim, İzmire götüreceğim diyerek bizden sipariş alıyor. Şu anda satışlardan memnunuz diye konuştu.

KİLOSU 30 LİRADAN SATILIYOR

Bütün hindinin 125 lira ile 200 lira arasında alıcı bulduğunu belirten Cavit Turan, şöyle konuştu:

Dişilerin ağırlığı 4 ile 6 kilo arasında, erkek hindilerin ise 6 buçuk ile 10 kilo arasında değişiyor. Bu hindiler tamamen organik tamamen doğal ortamda büyüyorlar. Kendi çocuklarımızla, çobanlarımızla devamlı dışarıda bakıyoruz. Kilosunu ortalama 30 liradan satıyoruz. 125 lira ile 250 lira arasında değişiyor bir hindi. Şu anda elimizde yaklaşık olarak 700 tane hindi var. Yılbaşına kadar tamamen tükenmesini bekliyoruz.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Konya 42 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya inandığınız gibi yaşarsınız yada yaşadığınız gibi inanırsınız
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    gavurdan çok biz gavur olduk
    Cevapla
  • Atillahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlar Noel kutlarken hindi kesip çam dikiyolar ve Noel Baba yalanını. Atıyorlar bizimkilerde özenti ve taklit edip yılbaşında aynısını yapıyorlar ! Dinden çıkmak gibi bişey bence
    Cevapla
  • Pes doğrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kafirleri taklit etmeyi ne çok seviyor. Halbuki islam kafirlere benzemeyi haram kılıyor.
    Cevapla
  • hidocan 4 yıl önce Şikayet Et
    bir cogu insanimiz ne yazikki özentiden haberi olmadan dinden cikiyor diyanet hutbe olarak bu ise el atmasi lazim
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten din diyanet derdi olmayanlar yapıyo,örnek tv diziler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle