Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ve Yeni Su Altı Taarruz Botu projeleri kapsamında yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'nin ilk fabrika kabul testleri tamamlandı. Yeni nesil STOP sisteminin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzalandı.

ASELSAN, deniz platformları için geliştirdiği STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'nin yeni versiyonuyla teslimata başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, şirket, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) ve Yeni Su Altı Taarruz Botu (YSAT) projeleri kapsamında yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'ni tasarlayıp üretti.

Yeni nesil STOP'un ilk fabrika kabul testleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve tersane temsilcilerinin katılımıyla tamamlandı.

ASELSAN'ın 18 ülkeye ihraç ettiği Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ailesinin üyesi olan STOP, stabilizasyon, otomatik hedef takip yeteneği ve otomatik balistik hesaplama ile üzerine yerleştirildiği aracın veya hedefin hareketinden etkilenmeden, hedefe isabetli atışlar yapabiliyor.

Sistemin uzaktan kumanda edilmesi sayesinde, nişancı karşı ateşe ve olumsuz hava koşullarına maruz kalmadan sistemi etkin şekilde kullanabiliyor.

Terörle ve kaçakçılıkla mücadeleye katkı

Mevcut STOP sistemini geliştirme ve sisteme ek özellikler kazandırma çalışmaları 2018 başında tamamlandı. Elektro-optik birimleri barındıran iki eksende bağımsız hassas stabilize yönlendirici, artırılmış mühimmat kapasitesi, 19 inç ekran, gelişmiş kullanıcı arayüzü, gömülü eğitim simülatörü, sisteme kazandırılan ek özellikler arasında yer alıyor.

Yeni nesil STOP sisteminin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzalandı.

Deniz karakol botları, sahil güvenlik botları, savaş ve çıkartma gemilerinde kullanılan STOP, asimetrik çatışmalar, terör ve kaçakçılıkla mücadele, kıyı güvenliği, sabit bölgesel koruma ve hava savunma gibi faaliyetlere katkı sağlıyor.

 

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Şerafettin Avcı 04.12.2019 21:33
    İnsanlar baka baka değil yapa yapa en iyisini yapmasını öğrenir önemli olan sürekliliktir bir gün dünyada en kaliteli silahı yaptığımız için gururlanacağız inşallah.
  • Vatan Sevdalısı 04.12.2019 02:52
    Çok Güzel.Tebrikler Başarılar. Ancak Aselsan Hisse Sahiplerini Çok Mağdur Ettiniz. Bir An Önce %300 Bedelsiz Verip Hisse Değerini Arttırın.Yönetim Kurulu Nerede Durumu Görmüyor mu?
  • Halil cin 02.12.2019 09:43
    Rabbim sen aselsanda çalışan ve vatan üülke islam dinibiçin elinden gelenın eniyısini yapmaya çalışanlardan razı olsun
  • Gadir 01.12.2019 14:49
    Aselsan seviliyorsun. Aselsandaki Tüm çalışanlarını tebrik ederim. Başarı çok güzel işler yapıyorlar. Ülkemizin gururu Vede gurur verici işler çalışmalar yapıyorlar.Böylesi Türkiye miz Savunmamız için yapılanların Haberlerini okudukça izledikçe mutlu heycanlı onur duyuyorum. Helal olsun. Allah hepinizden razı olsun.
  • Tarık 01.12.2019 14:40
    Nato ülkelerine satmayın yeterki. Onlar bize karşı kullanabilir. Sistemini çözer ve etkisini bozarlar. Hatta sayborg robotlarda kullanırlar. Belli olmaz. Neden böyle diyorum bize dostuz müttefikiz diyor ve her nedense tersine davranıyorlar. Hep bize karşı bu nato sinsi dost. Böyle dostun varsa düşmana ne gerek.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek