Çalışan anneye bakım parası müjdesi: İşte ödenecek rakam

İŞKUR programlarıyla istihdam edilen annelere, ayda 400 lira bakım parası ödenecek.

Çalışan anneye bakım parası müjdesi: İşte ödenecek rakam
Çalışan anneye bakım parası müjdesi: İşte ödenecek rakam
GİRİŞ 28.11.2019 09:02 GÜNCELLEME 28.11.2019 09:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İşsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak İŞKUR tarafından hayata geçirilen projeyle, küçük çocuğu olan çalışan annelere 400 TL bakım desteği verilecek. 
 
ŞARTLAR NELER? 
 
Çalışan anne, 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteği alabilecek. Bu imkandan yararlanabilmek için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. 
 
KİMLİKLE BAŞVURUN
 
Başvuru için çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek. 
 
GÜNLÜK HARÇLIK
 
Kurs ve mesleki eğitim programlarına katılan kadınlara, ayrıca günlük 70 TL cep harçlığı veriliyor. Bu destek, ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da yaşayan ve istenilen koşulları yerine getiren ailelere sağlanacak.
 

 

 

YORUMLAR 6
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Anne.... Anne çalışmamali. Özellikle de sanayide imalatta vardiyalı, zor iş koşullarında çalışmamali. Yoksa çocuk iyi yetişmez, aile bütünlüğü sarsılır ve yıkılır, ahlaksız bir toplum açığa çıkar. İşsizlikle mücadelede önce erkeklere iş verin ki ailesine baksın, evlensin harama bulaşmasın.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bazılarına iş veriyorsunuz birde üzerine para garibanlara ne iş ne para nasıl bir mantık anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre Anne calismaz kardesim ister cahil deyin ister dagdan gelme Rabbim bana güc kuvvet verdikce esimi asla calistirmam asla
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardesim
    Cevapla
  • son durak 4 yıl önce Şikayet Et
    kadının yeri evidir bu nasıl sistemdir,ondan sonra gecinemiyoruz diyorlar niye çünkü bereket olmuyor
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadını iş hayatından evine sokmaya dönük projeler üretin kadın evinde katma deper üretebilir. 1- Eş e ailesine saygılı olarak 2- düzgün çocuk yetiştirerek 3- İyilik üreten sosyal aktivitelere katılarak. Çalışan Erkeğe de gsyi hasıladan hakkı verilirse o zaman bu toplum adam olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle