Erdoğan 'Bor madeni' müjdesini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner’19 programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bor madeni konusunda resmi adımların atıldığını belirterek, "Boru aldık, işledik, ürüne dönüştürdük. Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda 1000 ton bor karbürü üreteceğiz. " dedi.

GİRİŞ 27.11.2019 16:27 GÜNCELLEME 30.11.2019 14:06
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner’19 programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bor madeni konusunda üretimlerin başlayacağının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Ülkemiz için çalışan, yatırım yapan, üreten, ihraç eden, yenilik ve ilerleme peşinde koşan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır."

KISA SÜREDE ÇAĞ ATLATTIK

Dünya sanayileşme sürecindeyken biz vatanımızı koruma sürecindeydik, ticaret ağları genişlerken biz yeni devletimizi ayakta tutma çabası içerisindeydik. Rahmetli Menderes ve Özal döneminde yaşanan kıpırdanmalar kayıpları telafi etmeye yetmedi. .

Demokrasi darbelerle birlikte iki büklüm haldeydi. Bu daha çok çalışma azmimizi arttırdı. Hem makro ekonomide hem altyapıda tam anlamıyla kısa sürede çağ atlattık.

BOR MADENİ MÜJDESİ

Yıllarca bu ülkede bor madeninin değeri üzerinden spekülasyon yapıldı, komplo teorileri geliştirdi. Kimse bu bor nedir, nasıl çıkarılır, nasıl satılır kısmına kafa yormadı. Dertleri emek vererek kazanmak değil, afaki hesaplarla milleti kandırmaktı. AK Parti'ye yönelik saldırıların arttığı dönemde Erke dönergeci aleti müjdesini verdiler. Ortada ne icat ne cihaz ne de bedava elektrik olmadığı için balon kısa sürede söndü, patladı.

1000 TON BOR KARBÜRÜ ÜRETECEĞİZ

Boru aldık, işledik, ürüne dönüştürdük. Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda 1000 ton bor karbürü üreteceğiz. Dünyada 8 tondur.

TÜRKİYE İZİN VERMEZSE HAYATA GEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL

2023 hedeflerine için  Türkiye hızla bu hedefleri gerçekleştirme yoluna girdiğinde ardı ardına saldırılara maruz kaldı. 

Milletimizin moralini bozmak isteyenlerin moralini her alandaki başarılarımız ile kıracağız.

Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Türkiye'nin izin vermediği, içinde olmadığı, katkı vermediği hiç bir proje bu bölgede hayata geçmesi mümkün değil. Türkiye izin vermezse imkansız.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner’19 programındaki konuşmasından görüntü

SON YILLARDA BAŞIMIZA GELEN HER HADİSE BU BEDELİN BİR PARÇASIDIR

Son yıllarda başımıza gelen her hadise bu bedelin bir parçasıdır. Düşmanlarımızın attığı taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül ola ki ötüşünde zar ola, dost ola ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur…

Herkesin milletimize yar olmasını beklerler. Ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyor, birileri terör sevicilik yapıyor. Birileri FETÖ'cülük yapıyor, birileri bunların değirmenine su taşıyoruz.

Kendi ülkelerine gül değil alenen taş atan bu kesimlerin yaptıkları işin adı siyaset değildir. Bunun adı fırsatçılık, asıl olarak da kör düşmanlıktır.

SEN NASIL SİYASETÇİSİN?

Yeri geldiğinde Polatlı'dayım yeri geldiğinde Şereflikoçhisar'dayım, yeri geldiğinde traktöre biniyoruz, traktörü de çiftçi kardeşlerim bana nasıl kullanılır öğrettiler, biliyorum. Söylediği her şey yanlış. Tarımsal destekleme ödemeleri için 1.8 milyar lira kaynak kullanılmışken önümüzdeki yılın bütçesinde bu rakamı 22 milyar lira olarak belirledik. Konuları sulandırmanın değil toprakları sulamanın peşindeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizin yarıdan fazlası tarımsal desteğe ayrıldı. CHP Başkanı bunu bilmiyor.

Şeker pancarı diyor, biz gelmişiz glikoz kotasını yüzde 10'dan yüzde 2.5'e indirerek çiftçimizi korumuşuz. Sen nasıl siyasetçisin. Kılavuzunu değiştir.

Bizi başarısız göstererek öne çıkmanın hesabı içindeler. Halbuki biz 22 milyar destekleme demişiz, yapın hesabını kitabını siz daha iyisini ortaya koyun. Biz küçükbaş hayvan sayısını 50 milyondan 100 milyona çıkaracağız demişiz, siz daha iyisini ortaya koyun.

 FİBER ALTYAPI AÇIKLAMASI

Bu konuya verdiğimiz önem sebebiyle doğrudan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde dijital dönüşüm ofisi kurduk. Milli yazılımlara, kritik altyapıların korunmasına yönelik takipleri, yapıp destekliyoruz. Dijital Türkiye platformunda bir araya getirdik. Teknoloji bizden çok daha hızlı ilerliyor. Bugün Türkiye'de 75 milyonun üzerinde geniş bant abone bulunuyor. Mobil telefon abonesi 23 milyondu bugün 83 milyonun üzerine çıktı. Fiber altyapı 364 bin kilometreyi geçtik. Fiber hat konusunda yavaş gittiğimizi görüyoruz. Firmaların fiber altyapısını hızlandırması istiyoruz..

YORUMLAR 56
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Işte bu ne güzel haber
    Cevapla
  • ist34 4 yıl önce Şikayet Et
    bor'un daha fazla kullanım alanı vardır,ama henüz Türkiye o teknolojiye ulaşmadı diye düşünüyorum,deterjan yada zırh beni pek tatmin etmedi,daha sofistike kullanım alanları olmalı ve vardır,avrupa bu teknolojiyi bizden saklıyor ta ki onlara hizmet edecek bir cumhurbaşkanı ortaya çıkana denk!
    Cevapla
  • Devleti Aliyye 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım, Bor'u en yüksek katma değer ürün haline getirme çalışmalarınızı heyecanla takip ediyoruz. Daha çok ürün bekliyoruz Allahın izniyle.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    kemal simdi cikip BOR madenlerini yabanciya satildi yalanini sallarsa sasirmayin.
    Cevapla
  • tahir 4 yıl önce Şikayet Et
    bence kemal uyuz olacak bu işe . kemali oraya getirenler beleş fiyata bor madenini alıp yüz katı fiyata türkiyeye kakalıyorlardı .kemalin dostları bu işten büyük kazık yedi .reis daha birçok alanda tekerlerine çomak soktu . işte o yüzden kuduruyorlar. kemal de onların sözcüsü.
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanya’da bor ürünleri ile ilgili bir firmada çalışmaktayım etimaden borikasit fabrikasının bazı bilgilerini kullanarak Filipinler’deki bir başka bor işleyen fabrikaya işleme sistem bilgilerini kullandık kafamı kurcalayan bu Alman eti madene ait birkaç planı nasıl ele geçirmiş plan Türkçe idi bana tercüme ettirdi nereden elde ettiğini sordum mühendise güldü birşey demedi sadece Filipinlilerden aldığını söyledi
    Cevapla
  • memur 4 yıl önce Şikayet Et
    bunun adı ihanet. dilekçeyle Türk konsolosluğuna başvur. Keşke ellerinden alıp yırtsaydın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle