Hava sahamızda yabancı unsur kalmayacak!

İHA ve SİHA’lar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtı’nda Mehmetçiğin gözü oldu. Hava araçlarında kullanılan motorların yerli üretimi için harekete geçildi.

GİRİŞ 27.11.2019 13:16 GÜNCELLEME 27.11.2019 13:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sağladığı istihbaratlar ile teröristlerin hareket kabiliyetini engelleyen İHA’lar sayesinde Mehmetçik, 25 bin fit yükseklikten bir ayakkabıyı dahi görebiliyor. Bu kapsamda insansız hava araçlarında konumunu daha ileriye taşımak için yol haritasını belirlenirken, hava araçlarında kullanılan motorların yerli üretimi için AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları 2023’e kadar tamamlanacak, vakit kaybedilmeksizin seri üretime başlanacak.

Akıncı TİHA

Belirlenen yol haritasına göre, dünyada sadece dört ülkenin üretebildiği TİHA üretilmesi için yapılan çalışmalara hız verilecek. Konvansiyonel harp ve terörle mücadelede büyük destek sunacak stratejik özelliklere sahip olması planlanan TİHA’lar daha yüksek irtifaya çıkılabilecek. TİHA’lar ayrıca daha fazla yük taşıyabilecek. Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ilk defa geçtiğimiz eylül ayında İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST’te görücüye çıkmıştı. Çeşitli testleri devam eden Akıncı TİHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip olacak ve çok sayıda millî akıllı mühimmat taşıyabilecek. Yirmi dört saat kesintisiz havada kalabilecek TİHA, 40 bin fit irtifada uçabilecek. Ayrıca bin 350 kilo da yük taşıyabilecek.

 

 

YORUMLAR 16
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sezgin nirdesin lannn reis neyle uğraşıyor neymis chp dizayn edecekmus lan oglum onlara kafa yormaya degermi yapılan Lara bakkkk
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne islerle ugrasirken ,kemalda ayda bir Yalan salliyor.
    Cevapla
  • koylu 4 yıl önce Şikayet Et
    ben ataturk 2 diyom kiziyorlar.patlasinlar-catlasinlar-delirsinler.ataturk 2 nokta.
    Cevapla
  • Afyon 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis adamsın gurur duyuyorum Büyük Türkiye için yola devam İnşaallah Allah yar yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten üretil edimi pd170 diye bir motor..
    Cevapla
  • Alpagut 4 yıl önce Şikayet Et
    Pd 170 helikopter motorudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle