Erdoğan duyurdu! Savunmada bir dışa bağımlılık daha bitiyor

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağan füzesinin müjdesini veren Erdoğan, "F-16 ve SİHA'larımızda üretilen bombaların kapsülleri yanında, patlayıcı dolumlarını da tamamen ülkemizde yapacak bir özel sektör yatırımı da yakında başlıyor." dedi.

Erdoğan duyurdu! Savunmada bir dışa bağımlılık daha bitiyor
Erdoğan duyurdu! Savunmada bir dışa bağımlılık daha bitiyor
GİRİŞ 26.11.2019 13:21 GÜNCELLEME 26.11.2019 13:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bize tüfek, tabanca gibi araçları vermeyince sandılar ki elimiz boş kalacak, daha iyisini ürettik ve güvenlik güçlerimizin kullanımına sunduk. Harekatlarımızda kullandığımız silah ve mühimmatlar konusunda, özellikle Batı ülkelerine bağımlılığımız neredeyse kalmadı diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi yeni ve daha ileri hamleler içindeyiz. Mesela, milyonlarca dolar maliyetle dışarıdan aldığımız havadan havaya füzelerin, yerli ve milli muadillerinin seri üretimi için gün sayıyoruz." dedi.

 

 

"BOZDOĞAN FÜZESİ GÜDÜMLÜ ATIŞLARDA TAM İSABET SAĞLADI"

Savaş uçaklarımıza entegre edilecek havadan havaya füzemiz Bozdoğan, fırlatma rampasından yapılan güdümlü atışlarda tam isabet sağladı. Ses hızının çok üstünde uçan ve yüksek manevra yeteneğine sahip bu füzemizin uçaktan atışlı testleri de önümüzdeki yıl yapılacak.

 

 

2013 yılından beri üzerinde çalışılan Göktuğ Projesi’nin bir ürünü olan Bozdoğan füzesi, uçaktan test atışlarının da tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek.

Dünyada sadece 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füzemiz, Milli Muharip Uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek.

Böylece, savaş uçaklarımızda kullandığımız hava-yer silahlarına ek olarak havadan-havaya silahlarımız da yerli ve milli olacak.

"ATMACA, TCG KINALIADA GEMİSİNDEN BAŞARIYLA FIRLATILDI"

Milli gemimizden ilk defa milli füze atışı gerçekleştirdik. Roketsan tarafından geliştirilip üretilen, ilk milli deniz seyir füzemiz Atmaca, TCG Kınalıada Gemisinden başarıyla fırlatıldı.

Bu füzemiz de inşallah önümüzdeki yıl envantere giriyor.

"HABERLEŞMENİN OLMADIĞI DURUMDA DA HEDEFLER VURULABİLECEK"

Sadece mevcut ihtiyaçlarımızı karşılamıyor, ülkemizi ve savunmamızı yeni gelişmelere de hazırlıyoruz.

Yapay zeka destekli İHA’lardan sonra, bunların GPS olmayan ortamda da görev yapabilmesini sağlayacak KERKES Projesini başlattık. Dünyada sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı bu teknolojiyle, haberleşmenin olmadığı durumda da hedefler vurulabilecek.

"ATAK'IN FAZ-2 VERSİYONU İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ"

ATAK Helikopterimizin lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan ATAK FAZ-2 helikopterlerini de önümüzdeki yıldan itibaren kullanıma almayı hedefliyoruz.

Karasu’da ihtiyacımız olan her türlü motoru üretebilecek bir fabrikanın inşası sürüyor.

YURTDIŞINA BAĞIMLILIK BİTİYOR

Aynı şekilde, F-16 ve SİHA’larımızda üretilen bombaların kapsülleri yanında patlayıcı dolumlarını da tamamen ülkemizde yapacak bir özel sektör yatırımı da yakında başlıyor. Bu yatırımın tamamlanmasıyla, yurt dışında dolum yaptırma işinden tümüyle kurtulmuş olacağız.

YORUMLAR 5
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte bir ulu hakan vardir birde kasimpasali uzun adam dik dur egilme bu millet seninle
    Cevapla
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    reis gunluj 15 temmuz itibariyke 100 ayetelkursi size gonderiyom.slm.senle egik basimiz dogruldu
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun,kabul etsin.
    Cevapla
  • musti. 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayra yorulan dualarınızı geri çevirmesin(amin).
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    helal gardaşıma ! sen ve senin gibilerin " duaya açılan kalpleri ve semaya açılan elleri" olukça , RABBİMİN yardımıyle bu vatan bu millet çökmez..!
    Cevapla