Türk tüfekleri ABD’de rekora imza attı

Huğlu’nun yarı otomatik tüfeği Renova (CZ 1012), ABD’nin Kansas eyaletinde ilginç bir rekor kırdı. Powder Creek Shooting Park atış poligonunda, 12 saat içerisinde 5 kişilik bir takım en fazla plak kırma rekorunu denedi. Bu rekor CZ-USA için üretilen ve Huğlu’nun Renova modeli ile aynı olan CZ 1012 tüfeği ile kırıldı ve tescil edilerek Guiness rekorlar kitabında yer almaya hak kazandı.

Türk tüfekleri ABD’de rekora imza attı
Türk tüfekleri ABD’de rekora imza attı
GİRİŞ 22.11.2019 16:44 GÜNCELLEME 22.11.2019 16:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Amerika’nın Kansas eyaletinde bulunan Powder Creek Shooting Park atış poligonunda, 5 kişilik bir takım ile en fazla plak kırma rekoru denendi. 12 saatlik süreyi kapsayan rekor, Huğlu Av Tüfekler Kooperatifi’nin CZ-USA için ürettiği ve Renova modeli ile aynı olan CZ 1012 tüfeği ile kırıldı.

Bu alanda daha önce kırılan 4 bin 602 plak kırma rekoruna 4 saat gibi kısa bir sürede ulaşan David Miller ve ekibi, bu defa toplam atış süresi boyunca 14 bin 167 adet plak kırarak yeni bir rekorun sahibi oldular. Bu rekor denemesi aynı zamanda Huğlu tüfekleri açısından zorlu bir kalite kontrol testi anlamına da geliyor.

Türk tüfekleri ABD’de egale edilmesi zor bir rekora imza attı

12 saatte 9 saatlik atış süresi

12 saatin yaklaşık 9 saatini atış yaparak geçiren takım ortalama 35 dakika atış yaptıktan sonra 10 dakika mola verdi. Her atıcıya ait 6 adet tüfeğin bulunduğu rekor denemesinde bu tüfeklere 12 saat boyunca atıcılardan başka hiç kimse dokunmadı.

 

YORUMLAR 2
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Koyumle gurur duyuyorum.
    Cevapla
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kaliteli Türkiye malı helal olsun emeği geçen herkese teşekkür ederim Allah yolumuzu açık etsin İnşaallah
    Cevapla