Bakan tarih verdi! 5 tane açılacak

Bakan Dönmez, "Milli gemilerimiz ile 2020 yılı içerisinde 5 adet kuyu açarak petrol ve doğal gaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz." dedi.

GİRİŞ 22.11.2019 11:09 GÜNCELLEME 22.11.2019 13:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Dönmez Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Doğu Akdeniz'de geri adım atmayacaklarının altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye’nin tehditlere boyun eğerek Doğu Akdeniz’deki haklarından geri adım atmasını ummak boş bir beklentidir. Milli gemilerimiz ile 2020 yılı içerisinde 5 adet kuyu açarak petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz." dedi.

 

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkan satır başları;

"TANAP’ın Avrupa’ya gaz arz edecek kısmının çalışmaları da tamamlanmış olup, 30 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan TANAP Avrupa bağlantısı açılış töreni ile Azeri gazını Avrupalı tüketicilerle buluşturmuş olacağız."

“2019 yılının ilk dokuz ayında 117 adet petrol arama, üretim ve tespit kutusu açılmış olup, toplam 250 metre sondaj yapılmıştır.”

"Milli gemilerimiz ile 2020 yılı içerisinde 5 adet kuyu açarak petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz."

"Türkiye’nin tehditlere boyun eğerek Doğu Akdeniz’deki haklarından geri adım atmasını ummak boş bir beklentidir. Türkiye olarak Doğu Akdeniz yetki alanları ile ilgili tavrımızı gerek açıklamalarımızla, gerekse sahadaki faaliyetlerimizle net bir şekilde ortaya koymaktayız. Konuya yaklaşımımız her zaman Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının bir gerginlik değil, barış ve istikrar unsuru haline gelebilmesi yönündedir."

YORUMLAR 2
  • ekim 4 yıl önce Şikayet Et
    tpo ya git genel mud yard. veya daire başkanı bulup imza alırsan iş yaparsın. mapeg desen hiç çalışmıyor bu kafayla cok zor
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisin Bakanları. Türkiye'nin ASLANLARI.
    Cevapla