Büyük kesik attılar! Türkiye'nin parasına ambargo

Avrupa Birliği'nin (AB) 2020 yılı bütçesi üzerinde uzlaşma sağlanırken, Türkiye'yle ilgili çarpıcı bir karar alındı. Yeni bütçede Türkiye'ye yapılacak mali yardımlarda 85 milyon euro kesintiye gidildi.

Büyük kesik attılar! Türkiye'nin parasına ambargo
Büyük kesik attılar! Türkiye'nin parasına ambargo
GİRİŞ 19.11.2019 13:14 GÜNCELLEME 19.11.2019 14:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği'nin (AB) 2020 yılı bütçesiyle ilgili Belçika'nın başkenti Brüksel'de devam eden görüşmeler Pazartesi gecesi sonuçlandı. Avrupa Parlamentosu (AP) ile AB hükümet temsilcileri arasındaki müzakereler sonucunda 153.6 milyar euroluk bütçe üzerinde anlaşma sağlandı.

 

EN YEŞİL BÜTÇE

Bütçede iklim değişikliği, genç işsizliğiyle mücadele ve dijitalleşme için ek bütçe ayrılması kararlaştırıldı. 2020 bütçesi iklim değişikliği ile mücadeleye toplam bütçenin yüzde 21’inin ayrılması nedeniyle "en yeşil bütçe" olarak adlandırıldı.

 

SİVİL TOPLUM, ERASMUS VE MÜLTECİLER

Yeni bütçede Türkiye’ye yapılan mali yardımlarda 85 milyon euroluk kesintiye gidildi. Hristiyan Sosyal Birlik partili Avrupalı parlamenter Monika Hohlmeier sadece sivil toplum, Erasmus programı ve Suriyeli sığınmacılar için bütçe ayrıldığını kaydetti.

DAHA ÖNCE BİR KERE DAHA KESİNTİ YAPILMIŞTI

AB, 2019 bütçesinde de Türkiye'ye mali yardımlarda 147 milyon euro kesintiye gitmişti. AB ülkeleri öngörülmeyen gelişmelere yanıt verebilmek için 4 milyar euroluk bir rezervin hazırda tutulmasını da onayladı. Bu paranın Britanya'nın Avrupa Birliği'nden anlaşmasız ayrılması ya da Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için daha fazla para talep etmesi halinde kullanmak üzere hazırda tutulması kararlaştırıldı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 36
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Aç KAPIYI VEYSEL efendi
    Cevapla
  • vatoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinti kadar kapıyı açalım
    Cevapla
  • Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde açalim sinirlari biraz kisalim bizim bütçeyi. İnanin BUNLAR kistiklari bütçeyi 10 katina çikarir. Deneyin görün REIS Gurbanim Bismillah de aç sinir kapilarini altlarina edecekler korkudan.
    Cevapla
  • Kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakmadan anlamaz bunlar kapıda görmeliler
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    3 kelime onlara yetiyor... 1. mülteci, 2. kapı, 3. açılmak... Bu üçü bir arada olunca tadından yenmiyor... :D
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    özmuşlu... bi dolu ver de, görelim be...
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    boşversene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle