Bakan açıkladı: ‘Kanal’a Benelüks ülkeleri talip

Kanal İstanbul için planlama sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Finansmanla ilgili görüşmeler sürüyor. Çinliler de ilgileniyor ama en çok ilgili olan Benelüks ülkeleri. Onlar, hem teknolojik, hem de bu alanda iş deneyimi olan ülkeler” dedi. Bakan Turhan projenin büyüklüğünün 20 milyar dolar olduğunu söyledi.

Bakan açıkladı: ‘Kanal’a Benelüks ülkeleri talip
Bakan açıkladı: ‘Kanal’a Benelüks ülkeleri talip
GİRİŞ 16.11.2019 22:14 GÜNCELLEME 16.11.2019 22:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kanal İstanbul Projesi’nde ÇED sürecinin tamamlandığını ve planlama süreçlerinin de bitmek üzere olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Finansman koşulları, geçen yıla göre bu yıl daha uygun. Benelüks ülkeleri ilgileniyor, görüşmelere başladık” dedi. Hürriyet Ankara bürosuna konuk olan Bakan Turhan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kanal İstanbul’da ÇED sürecinin tamamlandığını, planlama sürecinin de bitmek üzere olduğunu söyleyen Bakan Turhan, ”İstanbul Boğazı, hatta Çanakkale boğazı, deniz ulaşım taleplerini karşılamakta zorlanıyor. İstanbul Boğazı’nda yılda 25 bin gemi geçirme kapasitemiz var. En iyi şartlarda 40 bine kadar çıkıyoruz. 2013’te 40 bine çıktı, sonra 35 binlere inmişti. Şimdi bu trend artmaya başladı. Asya ülkelerinin ekonomisi giderek gelişecek, Çin’de üretilen malların hatta Kuzey Asya’da üretilen malların, Karadeniz’deki limanlar vasıtasıyla dünyaya açılması gündeme geldiğinde buradan 70 bin araç geçiş talebi olacak. İstanbul Boğazı’ndan geçmesi mümkün değil. Kanal İstanbul, bir ulaşım projesidir ve bu boğazdaki geçiş taleplerini karşılayamamız için şarttır” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 19
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal Gelibolu yüksek da gündeme alsanız iyi olur. O da lazim
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bedava boğaz varken kanal dan para ile hangi akıllı geçsin.Boğazın en dar yeri 750 m. Kanalın genişliği 150 m. olacak.Burada emlak rantı var.
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan ve kurallardan haberin olmadini bukadarda belli etmeseydin. yada muhalefetliginimi desem. birsey bilmiyorsun Sus bari adam sansinlar.
    Cevapla
  • toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen yine muhalif kalda,Biraz araştır araştır ön yargılı olma
    Cevapla
  • meftun28 4 yıl önce Şikayet Et
    boğaz korunur en azından imo numarası bile olmayan petrol tankerleri 3 ay yanmaz boğazda. ayrıca boğazın ulaşımını ne yapacaksın.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bize açıklayın deyin ki ekonomiye şu kadar katkısı olacak.Vatandaşı bilgilendirin bunun faydaları neler çünkü harcanacak para bizim ülkemize ve şuan ki koşullara göre çok büyük.Biz bunu yaptığımız zaman yap işlet devret gibi mi olacak burdan geçen ülkelerin ve gemilerin sayısı ne olacak geçen gemilerden ne kadar para alınacak.Bide adamlar para vermemek için boğazları tercih ederse ne olacak.Bunları halka açıklayın lütfen.
    Cevapla
  • Rfdggg 4 yıl önce Şikayet Et
    Montrö boğazlar sözleşmesine gore boğaza alternatif bir geçiş güzergahı olursa türkiye boğazı transit geçişlere kapatabilir anlayın artık kanal bu yüzden yapiliyor.para basacak.baskanimiz az degil
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugazdan anlasmaya göre ALTERNATIFI OLMADIGI ICIN para alamiyoruz ve üstüne üstelik gecen gemilere rehber verme zorundasin vede arama yapma yetkin yok. Kanal Istanbul bitince ALTERNATIFI OLDUGU icin bu anlasma fesh olacak ve bütün gemileri Kanal istanbula yönlendirebilecegiz. hepside tikir tikir parasini ödeyecek.
    Cevapla
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonra şu var neden boğazlardan geçiş ücreti almıyoruz? Yeniden antlaşma yapalım.
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende avrupa ülkelerinin yaklaşımına şüpheyle bakanlardanım ülke çıkarımıza aykırımidir bilmiyom ama hayırlısı
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Benelüks ülkeleri; Belçika, Hollanda, Lüksemburg. Bu proje bu ülkelere verilmemeli, hollanda ve Belçika her alanda ve her zaman İslama ve Türkiye ye karşı dururlar. Bedava yapacak olsalar dahi bu iki ülkeye verilmemeli
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kötüm elin iyisinden iyidir. Analarının karnında mı öğrendi bunlar, biz de kendimiz yaparız. En fazları bir kaç km eğri gider
    Cevapla
  • yoruk 4 yıl önce Şikayet Et
    teknik açıdan su kanalı yapma konusunda beneluksler açık ara önde bu işi iyi biliyorlar. iş bilenemi verilir eş dostamı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle