Londra'da McDonald's çalışanları greve gitti

İngiltere'nin başkenti Londra'da 6 McDonald's mağazasının çalışanları ücretlerinin saat başı 15 sterline yükseltilmesi ve işverenle yaptıkları anlaşmalarda iş güvencelerinin artırılması talebiyle greve çıktı

Londra'da McDonald's çalışanları greve gitti
Londra'da McDonald's çalışanları greve gitti
GİRİŞ 13.11.2019 20:55 GÜNCELLEME 13.11.2019 20:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'de McDonald's çalışanları ücretlerinin artırılması için greve gitti.

Başkent Londra'da 6 McDonald's mağazasının çalışanları ücretlerinin saat başı 15 sterline yükseltilmesi ve işverenle yaptıkları anlaşmalarda iş güvencelerinin artırılması talebiyle greve başladı.

Sayıları 100'ü bulan McDonald's çalışanları, Başbakanlık konutunun da bulunduğu Downing Caddesine kadar ellerindeki dövizlerle yürüdü. Protestocular, McDonald's tarafından sendikalarının tanınması ve ücret görüşmelerinin bağlı bulundukları sendika ile yapılması talebinde bulundu.

İngiltere'de herhangi bir işçi sendikasını tanımayan McDonald's, çalışanlarının büyük kısmını saati 8,21 sterlin olan asgari ücretle istihdam ediyor.

Özellikle Londra'daki McDonald's personeli tam zamanlı çalışmalarına rağmen kiralarını bile ödeyemediklerinden yakınıyor. 

McDonald's tarafından yapılan açıklamada ise çalışanların tamamına çalışma saatlerine ilişkin garanti verildiği, toplam 130 bin çalışandan çok küçük bir kısmının greve katıldığı belirtildi.

YORUMLAR 2
  • Bozok yaylası 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist İngiltere daha beter olun mazluma yaptıklarınız burnunuzdan fitil fitil gelecek buda başlangıç olur inşallah
    Cevapla
  • Dirgen 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olun...
    Cevapla