ATAK FAZ-2'nin ilk uçuşu yapıldı

ATAK FAZ-2 helikopterinin ilk uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

GİRİŞ 13.11.2019 13:31 GÜNCELLEME 13.11.2019 13:32
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ATAK FAZ-2 helikopterinin ilk uçuşu TUSAŞ tesislerinde başarıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gelişmeyi sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurdu:

 

“ATAK’ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan ATAK FAZ-2 helikopterlerini yapılacak detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren teslim etmeyi hedefliyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen T129 ATAK projesi kapsamında bugüne kadar Türk Havacılık Uzay Sanayii-TUSAŞ tarafından üretilen 53 adet ATAK helikopteri güvenlik güçlerine teslim edildi. ATAK FAZ-2 konfigürasyonundan ise ilk aşamada 21 adet teslim edilecek.

 

SSB tarafından ayrıca kamuoyunda ATAK-2 diye tabir edilen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi’nin sözleşmesi Şubat 2019’da imzalanmıştı. TUSAŞ tarafından geliştirilecek ve ATAK helikopterinin yaklaşık iki katı kalkış ağırlığında olacak Ağır Sınıf Taarruz Helikopterinin ilk uçuşunun 5 yıl sonra yapılması planlanıyor.

YORUMLAR 32
  • ÇORUMLU 4 yıl önce Şikayet Et
    000 yılı öncesi açılan ve atıl durumda olan devletin tüm kaynakları şimdi böyle güzel ürünler ortaya çıkaran dünya ölçeğinde yatırımlara dönüştü, bu da bu hükümetin vizyonunu gösteriyor. Hortumcular hariş devletin içinde iyi işler yapan insanlar da var Allah razı olsun. Bu sayede başımız dik , ülke savunması hiç olmadığı kadar daha güçlü tabiki masada da bunun yansıması var. İnşallah daha güçlü ve müreffeh günler olacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete hayırlı olsun
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun yola devam.
    Cevapla
  • Vahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları yan yana dizelim ısraf diye yayın yapalım zonra ABD den 10 katı fiyatına toplam sayının 2 katını alalım nasıl fikir emeği geçenleri Allah utandırmasın
    Cevapla
  • saydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    2002 öncesi neden bunlar yapılmıyordu?(anlayan anlar,anlamayan,anlamak istemeyenler sadece şer cephesine uşaklık yapar)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle