Financial Times'ın başına ilk kez bir kadın genel yayın yönetmeni

Ekonomi ve finans dünyasının etkili gazetesi FT'de (Financial Times) 135 yıl sonra genel yayın yönetmeni koltuğuna ilk kez bir kadın oturacak. Lübnan asıllı Roula Khalaf, yeni görevine 1 Ocak'ta başlıyor.

Financial Times'ın başına ilk kez bir kadın genel yayın yönetmeni
Financial Times'ın başına ilk kez bir kadın genel yayın yönetmeni
GİRİŞ 12.11.2019 17:56 GÜNCELLEME 12.11.2019 18:00

Roula Khalaf, 14 yıldır gazeteyi yöneten Lionel Barber’ın yerine Financial Times'ın yeni genel yayın yönetmeni olarak atandı.

Lübnan doğumlu kadın gazeteci Khalaf, ABD'deki ünlü Columbia University, Syracuse University'i bitirdi. Mesleğe FT'nin Afrika muhabiri olarak başlayan Khalaf, 2016’dan beri, yayın yönetmen yardımcısıydı.

24 yıldır FT'de görev yapan Khalaf, Haber merkezinin stratejik planlamasından sorumluydu.

Son olarak dijitalde 1 milyon para ödeyen aboneyi aşan FT'nin küresel ticarete odaklanan hizmeti olan ‘Trade Secrets’ (Ticaret Sırları) gibi girişimleri başlatan ismi olarak biliniyordu.

 

 

Khalaf 1884’te kurulan gazetenin ilk kadın genel yayın yönetmeni olacak. Khalaf gazetedeki kariyeri süresince FT'nin 100 kişilik yabancı muhabirler ağının yönetimi, 2011’deki Irak savaşı ve Arap Baharı sırasında Orta Doğu kaynaklı haberlerin yönetilmesi gibi görevler üstlendi.

"KALİTELİ GAZETECİLİĞE DEVAM EDECEK"

FT’yi 2015'de satın alan Japon Nikkei Grubu’nun başkanı Tsuneo Kita, Khalaf’ın gazetedeki 24 yıllık kariyeri boyunca “dürüstlüğünü, kararlılığını ve sağlam yargısını” kanıtladığını söyledi. Kita, “Khalaf’ın FT'nin kaliteli gazeteciliği korkusuzca ve kimseye iltimas geçmeden sağlama misyonunu sürdüreceğine güvenim tam” dedi. Ocak itibariyle koltuğunu devredecek olan 64 yaşındaki Lionel Barber ise görev süresi boyunca FT'nin 100 yıldan fazla bir süredir destekçisi olmuş basılı reklamlardan uzaklaştığı dönemini yönetti. Bu süreçte gazetenin dijital yayıncılık stratejisini oluşturan Barber döneminde FT 1 milyonun üzerinde abone rakamına ulaştı. 1957 itibariyle Pearson PLC şirketi altında yayın yapan ekonomi gazetesi 2015’te 844 milyon Sterline Japonya’nın en büyük medya kuruluşu olan Nikkei Group’a satılmıştı