e-Devlet'ten 600 yeni hizmet!

Vatandaşın birçok kamu hizmetine hızlı bir şekilde ulaşabildiği e-Devlet Kapısına 600 yeni hizmet eklenecek, halen 45 milyon olan kayıtlı kullanıcı sayısı ise 2020’de iki milyon artışla 47 milyona ulaşacak.

e-Devlet'ten 600 yeni hizmet!
e-Devlet'ten 600 yeni hizmet!
GİRİŞ 12.11.2019 06:10 GÜNCELLEME 12.11.2019 06:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

e-Devlet üzerinden halen 5 bin 200 hizmet sağlanıyor. 2020’de bu sayının 5 bin 800’e yükselmesi planlanıyor. E- Devlet kullanıcıların memnuniyet oranı ise yüzde 99 olarak belirlendi. Yine e- Devlet Kapısı üzerinden sunulan yerel yönetim hizmetlerinin sayısı ve niteliği de artırılacak. E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi kapsamında uygulamaya alınan modüllerin e-Devlet Kapısından sunumu sağlanacak.

 

 

KAMUYA SOSYAL MEDYA REHBERİ

Verilen hizmet ve kullanıcı sayısı artarken kamunun verimliliğini, etkinliğini, şeffaflığını ve hesap verebilirliğini arttırmak için e-Devlet hizmetlerinin sunumunda yeni teknoloji ve yönelimlerden de yararlanılacak. Kamu kurumlarının sosyal medya kullanımını düzenleyen rehber hazırlanacak. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle çalıştay düzenlenecek.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • Poliman 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililer Sayın Cumhurbaşkanım. e-Devlet üzerinden aboneliklerimizin iptal edilmesini ekleyin lütfen. Vatandaşı telefon bayi internet bayi vsvs. şirket kapılarından kurtarın lütfen. E devlet üzerinden nasıl abone olabiliyorsak o şekilde istediğimiz aboneliklerin de aynı şekilde e-Devlet üzerinden sonlandırılması vatandaşa yapılacak en büyük hizmettir.
    Cevapla
  • Ne ZAMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    BUkadar ileri bir teknoloji ile yüzlere hizmet veren devletimiz; ülkede ne kadar canlı hayvan var, ne kadar ihtiyacımız var nerde ne üretilmekte, hangi arazilerde ne üretiliyor ne kadar ürün alınıyor ülkede ihtiyaç ve fazla miktar nedir fazla üretim sözkonusu ise ürünü üreten çiftçileri başka ürüne yönlendirebilirmiyim bu ürünleri hangi ülkelere satabiliriz yetersiz ürünlerde nerede kime ürettirebilirim vb sorularının cevabını verecek sistem neden kurulmuyor...
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    E-devlet üzerinden vatandaşın kurumdan alacaklı olduğu bedellere aktarılabilir. Uygulamayı açıp onaylaması yeterli olmalı. Milletin bankalarda kalan paraları hazineye aktarılabiliyor. Eğer birey yaşıyorsa, banka veya kurumlardaki alacakları hesabına aktarılmalıdır. Örnek, eşimin sgk dan rapor parasının var olduğunu şansa gördük, henüz almış değil, çalışan için pek uygun zamanda olmuyor. Bu fiili alacaktır. Vatandaşın gelmesini beklemenin manası nedir? Banka hesaplarını devlet zaten görüyor. Açıklaması ile bireyin hesabına aktarılabilir. Bu iki taraf için de zaman tasarrufu anlamına gelir.
    Cevapla
  • İzmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Eger girip te ayar yaparsan butün paralar hesabina yatar
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede iyi yapılan işlerden birisi de e devlet uygulaması. gerçekten vatandaşın yararı düşünülerek yapılmış.
    Cevapla