''Eski Türkiye olsaydık IMF kapılarında sürünürdük''

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ‘’Son 15 ayda yaşadığımız süreçte ard arda 3 kez büyük kur atağı ile mücadele verdik. Bu süreçte enflasyon kontrolden çıkartılarak, baş edilemez hale sokularak milletimizin birliğine kast edildi. Şundan emin olalım ki eski Türkiye olsa idi bu ataklara cevap veremez, IMF kapılarında sürünmeye mahkûm olur, faize boğulmuş bir şekilde büyük bir borç batağına girerdik.’’ dedi.

''Eski Türkiye olsaydık IMF kapılarında sürünürdük''
''Eski Türkiye olsaydık IMF kapılarında sürünürdük''
GİRİŞ 11.11.2019 09:18 GÜNCELLEME 11.11.2019 09:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın 11. Dönem çalıştayı ve Antalya şubesi açılış programında konuştu. Orhan Aydın, ‘’Son 15 ayda yaşadığımız süreçte ard arda 3 kez büyük kur atağı ile mücadele verdik. Bu süreçte enflasyon kontrolden çıkartılarak, baş edilemez hale sokularak milletimizin birliğine kast edildi. Şundan emin olalım ki eski Türkiye olsa idi bu ataklara cevap veremez, IMF kapılarında sürünmeye mahkûm olur, faize boğulmuş bir şekilde büyük bir borç batağına girerdik.’’ dedi.

ASKON Genel Başkanı Orhan konuya ilişkin şunları söyledi:

IMF KAPILARINDA SÜRÜNÜRDÜK

Ülke ekonomimiz; Gezi olaylari, 17-25 kumpası, çukur eylemleri, 15 Temmuz darbe girişimi, S-400 meselesi ve son olarak da Barış Pınarı Harekâtı ile çok ciddi bir kuşatma altına alınmaya çalışılmıştır. Bütün bu olaylara baktığımızda birbirinden bağımsız hareketler olmadığını görüyor, Türkiye ekonomisinin sistemli bir şekilde çökertilmeye çalıştığını müşahede ediyoruz. Özellikle son 15 ayda yaşadığımız süreçte ard arda 3 kez büyük kur atağı ile mücadele verdik. Bu süreçte enflasyon kontrolden çıkartılarak, baş edilemez hale sokularak milletimizin birliğine kast edildi. Şundan emin olalım ki eski Türkiye olsa idi bu ataklara cevap veremez, IMF kapılarında sürünmeye mahkûm olur, faize boğulmuş bir şekilde büyük bir borç batağına girerdik. Hamdolsun dirayetli bir ekonomi yönetimi ile bu saldırıları bertaraf ettik. İş dünyası olarak; bu mücadeleyi doğru politikalar üreterek savuşturan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ekonomi yönetimimize ve fedakâr milletimize çok teşekkür ediyoruz.

YENİ YILLA BİRLİKTE ENFLASYON TEK HANELERİ GÖRECEK

Artık bizlere düşen, dengeleme süreci ile birlikte yeniden ekonomik olarak şaha kalkma dönemidir. Çok şükür bunun verilerini de almaya başladık.

Merkez Bankasının ; faizler düşerse batarız, yanarız, ülke ekonomisi çöker safsatalarına rağmen faiz lobicilerine inat faizleri %14 seviyesine çekmesi ve Mayıs 2018'den bu yana en düşük seviyeleri görmemiz piyasaları hareketlendirdi. Bununla birlikte Enflasyonda son bir yılda geldiğimiz noktada TÜFE’de yüzde 8, ÜFE’de yüzde 1.70 seviyelerine inerek tarihi bir netice diyebileceğimiz rakamlara indik. Allah’ın izni ile yakaladığımız bu trendle yılsonu yıllık yüzde 12’lerin altında bir rakama ulaşarak bu yılı kapatmış olacağız. Yeni yılla birlikte de tek hanelere ekonomimizi büyüterek ulaşacağız.

ASKON tarafından Antalya’da düzenlenen 11. Dönem çalıştayı ve Antalya şube açılış törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Esyatırım ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, DEİK Başkanı Nail Olpak ve Antalya protokolü ile birlikte 300 ASKON üyesi iş adamı katıldı.

YORUMLAR 1
  • Ahmed musafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu Cahepeye söyle bakan kardeş .onllar ogrenmiş yaltaklıga kiminse tesiri altında kalmaga .Türkiyeyi Mmfye satmışdı Cahepe zihniyeti əlhamdulilləh qurtuldu Türkiye
    Cevapla