Dev anlaşmayı Fuat Oktay duyurdu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye-Kazakistan İş Forumu'nda, 1,4 milyar dolar tutarında iş hacmi oluşturacak 19 sözleşme imzalandığını açıkladı.

GİRİŞ 10.11.2019 20:09 GÜNCELLEME 10.11.2019 20:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Kazakistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.



19 ANLAŞMA YAPILDI

Oktay, burada yaptığı konuşmada, "Bugün gerçekleştirilen İş Forumunda (Türkiye-Kazakistan) 13 tanesi ticari nitelikte, 6 tanesi kurumsal iş birliği esasında olmak üzere imzalanan toplam 19 anlaşma ile 1,4 milyar dolar tutarında iş hacmi oluşturacak sözleşmeler imzalanmıştır." dedi.

 

Oktay, Türkiye-Kazakistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısında, geniş bir yelpazede toplam 65 eylemin hayata geçirilmesini hedefleyen bir eylem planı oluşturulduğunu bildirdi.

Türkiye-Kazakistan İş Forumu

10 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ

Kazakistan’a dış ticaret açığının azaltılması ve her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için, iş insanlarımızın gayretlerinin önemli olduğunu vurgulayan Oktay, "Sizlerin gayretleri son derece önemli. ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkartma hedefimiz, bu konudaki kararlılığımız nettir. Türk İş insanlarımızı buradan bir kez daha Kazakistan’daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye ve Kazak kardeşlerimiz ile yeni yatırımlar kurmaya davet ediyorum. Kazak dostlarımızı da aynı şekilde Türkiye’deki fırsatlara, projelere daha yakından ilgi göstermeye ve iş birliği alanlarını genişletmeye yine aynı şekilde davet ediyorum. Bu doğrultuda, iş forumu vesilesi ile imzalayacağımız anlaşmaların, bunlar arasında yine iş insanlarımız arasında kurulacak iş birliklerinin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 7
  • Aron 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazak değil Kazakistan Türkü!.. Rus'un yüz yıl önce attığı kazığı yemeyelim artık!
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman biz de Türk değil, Oğuz Türkü mü diyeceğiz kendimiz için. Bırakın bunları artık, boş işler bunlar. Rusların attığı bir kazık yok o konuda. Siz Tatar isminin kullanılması konusuyla karıştırıyorsunuz ki, o zaten bambaşka bir coğrafyadaki soydaşlarımızla ilgili (Kırım Türkleri). Ayrıca İran da benzer birşeyi Azeri ismini yaygınlaştırmak suretiyle yaptı, aslı Azerbaycan Türkü'dür. Azeri isminin yaygınlaştırılmasının sebebi de siz Türk kökenli değilsiniz, İran kökenli olup zorla asimile edilerek Türkçe konuşmaya başlamış bir haklısınız, demek içindir.
    Cevapla
  • Barbaros 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin geleceği batıda değil doğudadır.
    Cevapla
  • tankut 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin geleceği her yerdedir.
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    1.4 milyar az, daha fazla ticaret yapılmalı, her alanda
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye dolar satışı yapılıyor?hani artık kendi paramızla ödeme yapılaçaktı veya altınla yapın bırakın şu doları ve Euro yu
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşmaları düşmanımız Abdnin kanlı dolarıyla yapmayalım artık yeter.Her ülke kendi parasını kullansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle