Köprü ve otoyollar için yeni formül!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; otoyol ve köprülerde “dinamik fiyatlandırma” modeline geçmeye hazırlanıyor.

Köprü ve otoyollar için yeni formül!
Köprü ve otoyollar için yeni formül!
GİRİŞ 08.11.2019 07:41 GÜNCELLEME 08.11.2019 07:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kurulacak talep yönetim sistemiyle, talebin az olduğu dönemlerde vatandaşın, otoyol ve köprüleri daha ucuza kullanması amaçlanıyor. Söz konusu düzenlemeye, 2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer verildi.

Çalışmaya ilişkin raporda “Ulaştırma sisteminin sürdürülebilirliği ve mevcut altyapının verimliliğini teminen talep yönetimi benimsenecek, ulaştırma yatırımları verimlilik odağında rasyonelleştirilecek” denildi. Avrupa’da da kullanılan dinamik fiyatlandırma modelinde, kullanıcıların talebi 7 gün 24 saat boyunca özel yazılımlarla takip ediliyor. Fiyatlandırma stratejisi de bu yazılımlar aracılığıyla talebin yoğunluğuna ya da azlığına göre değişebiliyor.

Türkiye

 

 

YORUMLAR 10
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış bir uygulama olur. Bir nevi karaborsa gibi talep fazla olunca fiyat yüksek talep az olunca ucuz mu olacak bu kadar anlamsız bir uygulama olamaz.
    Cevapla
  • ttttt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yol boşken kullanılmazken bedava olacak. Bayramlarda seyranlarda kullanımın çok olduğu zamanlarda can acıtacak. Böyle anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Vtnds 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şey zamanında yapılmalı indirim yapılsın bir an önce geç kalınmasın.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkese fiyatlar düşecek diyerek marketing yapıyorlar ama fiyatlar düşmeyecek. Yoğun saatlerde daha pahalı olacak ki zaten en çok araç o saatlerde geçiyor. Diğer saatlerde de notmal tarifeden devam eder. Ancak gece geç saatlerde falan düşük tarifeden geçebiliriz.
    Cevapla
  • Sarı Saltuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç hoş bir fikir değil. Taban ve tavan fiyat belirlenecek mi? Fiyatı önceden bilebilecek miyiz? Yoksa sürprizle mi karşılaşacağız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle