Erdoğan müjdeyi verdi: Yüzde 10 zam!

Yeni öğretim yılında beklenen müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Gelen son dakika haberine göre, Başkan Erdoğan konuşmasında "Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu yüzde 10 artışla 550 liraya çıkıyor" dedi.

GİRİŞ 05.11.2019 12:58 GÜNCELLEME 05.11.2019 13:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Öğrenim kredisinde artış oranı ve yeni rakamları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

EĞİTİM BİZİM İÇİN HEP İLK SIRADA YER ALDI

Bugünden 3 Kasım 2002 tarihine kadar geri gittiğimizde istiklal ve istikbal davamızın kalkınma, büyüme, yatırım ve refah mücadelemizi de ihmal etmedik. Hükümete geldiğimizde ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sütunları üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim harcamalarımız hep ilk sırada yer aldı. Eski dönemin vesayet ürünü kesintisiz eğitim ürününü bir kenara bırakarak 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçtik. Katsayı engeli başta olmak üzere antidemokratik uygulamalara son verdik. Meslek liseleri ve imam hatip okullarını cazip hale getirdik. 

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak

 

 

YORUMLAR 26
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis 2020 yılındaki MTV zammı çok fahiş olmuş, düşürülmesini istiyoruz
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayat çok pahalı reis emeklilerinin maaşları da düzenleseniz
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    En çok tatile çıkan millet Türkler. Lükse en düşkün millet yine Türkler. Erken emeklilik için eyt diyen yine Türk milleti.
    Cevapla
  • İşsızhafız 4 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen artık sesimizi duyun 10bnden fazla kişi işsz kaldık.
    Cevapla
  • Ademoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi ama şartlar çok zor be reis yol parası yemek parası v.b harcamalar öğrenci velilerinin belini kırıyor yani o kredi buz gibi eriyip gidiyor şartların kolaylaştırılması gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle