Memur emeklisine çifte destek müjdesi! Aylık 344 lira

Memura ödenen aile yardımının, emeklilere de verilmesi planlanıyor. KPDK’da masaya yatırılacak olan tasarıyla, eşi çalışmayan 2 çocuklu memur emeklisine, her ay 344 lira ödenecek.

Memur emeklisine çifte destek müjdesi! Aylık 344 lira
Memur emeklisine çifte destek müjdesi! Aylık 344 lira
GİRİŞ 05.11.2019 08:51 GÜNCELLEME 05.11.2019 08:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki milyonlarca emeklinin maaşına, promosyon, ikramiye, ek ödeme gibi uygulamalarla ilave destekler veriliyor. Şimdi, bunlara bir yenisinin daha eklenmesi gündeme geldi. Hem memur sendikaları hem de Türkiye Emekliler Derneği, memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesini istiyor. Bu kapsamda gözler, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrildi. KPDK'da memurlara ve emeklilere yönelik pek çok talep ve konu masaya yatırılacak. 
 
GÖZLER KPDK TOPLANTISINDA 
 
Türkiye Emekliler Derneği, “kamu çalışanlarına ödenen aile yardımı, tüm emeklilere de aile yardımı desteği olarak getirilsin” çağrısı yaptı. Memur sendikaları da, bu ay yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında “memurlara verilen aile yardımı emeklilikte de sürsün” demeye hazırlanıyor. Eğer emeklilere de aile yardımı hayata geçerse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343 lira 99 kuruş ek ödeme alabilecek.
 
AYNI KADROYA EŞİTLİK
 
Toplu sözleşmede uzlaşma sağlanamayan konular, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında ele alınıyor. Memur-Sen, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olan memur emeklileri arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme istiyor. 
 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 2
  • delicoban 4 yıl önce Şikayet Et
    normal emekliler analık çocugumu ki
    Cevapla
  • Mamur 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli memur devlet lojmanlarından istifade etmeli kiralar çok fazla eline geçen maaşın yarısı ya da dörtte biri kiraya gidiyor
    Cevapla