Türkiye milli olarak üretti! Kanseri durdurdu

Tıp dünyasında kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla çığır açan Türkiye’nin ilk milli ilaç molekülü “ankaferd” etken maddesinin kanser tümörünün yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Türkiye milli olarak üretti! Kanseri durdurdu
Türkiye milli olarak üretti! Kanseri durdurdu
GİRİŞ 03.11.2019 12:42 GÜNCELLEME 03.11.2019 12:42
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla tıp dünyasında çığır açan, Türkiye’nin ilk milli ilaç molekülü “ankaferd” etken maddesinin, şimdi de yara ile yanık iyileşmesini hızlandırdığı ve bazı kanser tümörlerini gerileterek yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

 

 

KOLON KANSERİNİ DE DURDURUYOR

“Ankaferd”i Türk bilim dünyasına kazandırdıklarını söyleyen And İlaç Genel Müdürü Vedat Fırat, Sağlık Bakanlığı’nın 2 yıl önce ilk ruhsatı kanamayı durdurma için verdiği ilacın çok farklı endikasyonlarının da (Bir ilacın hangi hastalıklara ve hangi biçimde uygun olacağını veya bir operasyonun hangi koşullarda gerekli olduğunu ifade eder.) ortaya çıktığını belirterek, “Mesela yanık ve yara iyileştirme özelliği. Dünyada hemofili hastalarının faktör verilmeden kanamasını durdurabilen tek ürün bu. Ayrıca mide-bağırsak kanamalarında, mesela kolon kanseri kanamasında kanamayı durdurma amacıyla “ankaferd” ortama konduğunda, tümörü de programlanmış hücre ölümüne götürüyor. Yani kanser çoğalmıyor, geriliyor. Kolon kanserini durdurduğu ve iyileştirdiği belirlendi” dedi.

 

 

ORDULARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Kanama durdurucu özelliğiyle dikkat çeken ‘ankaferd’ etken maddesini ihraç etmeye hazırlandıklarını belirten Fırat, ürünlerinin kanama durdurma özelliği ile dünyanın güçlü ordularının da ilgisini çektiğini söyledi.

YORUMLAR 81
  • UYUYORSUNUZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Tıbbi kenevirin çiçeklerinin yağı kanser, aids, yüksek tansiyon, diyabet, kolesterol, eklem romatizması, alzaymır, epilepsi dahil 250 hastalığa şifa olduğu bilindiği halde neden hala yasak! Bahane uydurmayı bırakıp bu yağı devlet kendi üretip hastanelere kendi versin.
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    İlaçta az miktarda katıp ileş cehine inaniyonmu
    Cevapla
  • yusuf. 4 yıl önce Şikayet Et
    basından bu haberi takip ediyorum yıllar önce kanamayı durduruyor diye bir haber görmüştüm hatta yabancı ilaç firmaları patentini almak için bulan kişiye müracaat ettiklerini okumuştum. Yalan olsa böyle bir şeyin pazarlamasını yaparlar mı söylerken biraz düşünün
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunların hepsi hikaye
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna benzer bintane haber çıkıyor.Kardeşim bulduysanız ni uygulamıyorsunuz hergün bu hastalıktan yüzlerce insan ölüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle