Gaziantep'ten İstanbul'a organik baklava!

Türkiye'nin dünyaya açılan ünlü lezzeti baklava bu kez organik özelliğiyle tüketicilerle buluşuyor.

GİRİŞ 01.11.2019 20:56 GÜNCELLEME 01.11.2019 20:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gaziantep'in dünyaca ünlü lezzeti baklava bu kez organik özelliğiyle ön planda. Sektörün öncü firmalarından ANTEPSAN baklavalarını organik ürünlerle üretiyor.

HER ÜRÜN ÖZENLE SEÇİLİYOR

Baklavalar Gaziantep'te yetişen buğday ve nişastayla açılıyor, Antep fıstığıyla lezzetlendiriliyor. Ayrıca kullanılan tere yağı bahar aylarında özel olarak temin ediliyor. Baklavada kullanılan her ürünün mevsiminde yetişmesine önem veriliyor. Firma baklavalarında yüzde yüz şeker pancarından üretilen doğal şeker kullanıyor. Ürünler İstanbul'a günlük olarak Gaziantep'ten gönderiliyor.

MISIR ŞURUBU HİLESİ NASIL ANLAŞILIR?

Araştırmacı Yazar Nuray Karpuzcu, tatlılarda kullanılan mısır şurubu hilesine dikkat çekti. Karpuzcu, ''Mesela siz bu ürünlerden yediğiniz zaman sizi çok boğuyorsa, yediğinizde boğazınızda yanma hissediyorsanız o zaman içerisinde mısır şurubunun olduğunu düşünüyoruz. İnsan sağlığını bozan en büyük etlenlerden biri der sentetik tatlandırılardır.'' ifadelerini kullandı

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • gurme 3 yıl önce Şikayet Et
    tanıdık bildik yerden almak lazım
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kilo baklava olmuş 120 lira yok hala mısır şurubu şu bu. Kimse keyfinden gidip kalitesiz baklava almıyor. İyi tatlicilar halka hitap etmiyor ve ürünler ateş pahası. Ne hikmetse de kısa aralıklarla sürekli zam geliyor. Çok başıboş hareket ediyorlar.
    Cevapla
  • Ali Karaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen üstad kesinlikle katılıyorum... Bunlar konuşuyo da boş konuşuyor bunlar düşmüş zengin olmanın derdine sürekli pahalı sürekli zam bu ticaret helal değil...
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık!! İçinde iki beyaz Zehir : içinde, Genetiği bozulmuş 12 çeşit Kimyasal bulunan Beyaz Un ve tamamen Kimyasal Sentetik ürünlerle üretilen Pancar Şekeri bulunan Baklavaya organik diyerek insanları kandırıyorlar!!.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Pancar Şekeri ve Tüm Tatlılar, Baklavalar dahil İnsan vücuduna yararı için Şekeri Doğal Meyvelerden alın?.Çünkü günümüzde üretilen Pancar Şekeri Doğal değil?.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan!.. Yüzde yüz doğal Şeker Pancarı aldatmacadır.. İnsanları resmen kandırıyorlar ve Zehirliyorlar! Bir kere Şeker Pancarı sentetik Gübre ile üretiliyor ve Rafine Haline gelmesi, Beyazlatılması tamamen kimyasal maddelerle yapılıyor ve insan vücuduna çok zararlı hale getiriliyor! Yani kısaca Tüm Şeker ve ürünlerini kesinlikle tüketmeyin Sağlığınızdan olmayın!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle