Görenleri hayran bırakıyor! İşte Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiği günden bu yana Şahinbey İlçesi’nde yaptığı park ve ağaç dikimi çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi. 1 milyon 700 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Yeşilvadi Millet Bahçesi yeşilin tüm renkleriyle Gaziantep’e ve Şahinbey’e nefes aldırıyor.

Görenleri hayran bırakıyor! İşte Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi
Görenleri hayran bırakıyor! İşte Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi
GİRİŞ 28.10.2019 16:39 GÜNCELLEME 28.10.2019 16:40
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

1.700.000 m2 ALAN ÜZERİNE KURULU MUHTEŞEM MİLLET BAHÇESİ

 

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha yeşil bir Şahinbey için 610 park yaparak vatandaşın hizmetine sundu. Bu parklar içerisinde 1.700.000 m2 alana sahip Türkiye'nin’ en büyük parkı Yeşilvadi Millet Bahçesi de bulunuyor. 7’den 77’ye herkesin kendisiyle ilgili aktiviteleri bulabileceği Yeşilvadi’de, Türkiye’nin en büyük amfi tiyatro salonu, dinozor parkı, yürüyüş yolları, oyun alanları, adrenalin parkı, yüzme havuzu, eğlence merkezleri, kafeteryalar, spor merkezleri ve sosyal alanlar bulunuyor.

HEYCANLANDIRAN PROJE

 

 

Projenin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşilvadi Millet Bahçesi’nin inşa edildiği bölgenin çarpık yapılaşmanın gelişme alanı içerisinde olduğunu vurguladı. Bu nedenle ilçenin çehresini değiştirmek gerektiği düşüncesiyle 7 milyon metrekare alanın imarını değiştirdiklerini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Burada modern şehir kuruyoruz. Türkiye'nin en büyük parkını da bu bölgeye yaptık. Türkiye'nin en geniş yollarından 12 şeritli 12 kilometrelik yol da buraya yapıldı. Kısacası dev bir projeye yaptık. Amacımız çarpık yapılaşmayı önlemek. Aynı zamanda modern ve çağın gereklerine uygun yapılaşmayı sağlamak. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AMFİ TİYATROSU

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 8 bin kişi kapasiteli Türkiye'nin en büyük amfi tiyatrosunu da parkın içine inşa ettiklerini, gerektiğinde kapasitenin 15 bin kişiye kadar çıkarılabileceğini söyledi.

Türkiye’nin en büyük parkı olma özelliğini elinde bulunduran Yeşilvadi Millet Bahçesi’nde 86 bin 500 metrekarelik biyolojik gölettin olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Gölette kayıklarla gezilebiliyor, ayrıca su sporları yapılabiliyor. Ayrıca kapalı ve açık spor alanları, buz pateni alanı yaptık. Parkımızda aynı zamanda Tematik parklar, masal kahramanlarının bulunduğu parklar da yer alıyor. Gençler için macera parkları kurduk. Botanik bahçemiz ve süs havuzlarımız bulunmakta. Tüm Sosyal alanları ile harika bir millet bahçesini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi.

4 ETAPTAN OLUŞUYOR

1.700.000 m2 alan üzerine kurulu olan ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip olan Yeşilvadi Millet Bahçesi 4 etaptan oluşuyor. İçerisinde çocukların gönüllerince eğlenmeleri için Çocuk Temalı Kent Parkı bulunuyor. Parkın içerisinde oyun adası, büyük oyun alanı ve mini lunaparkı ile çocuklar için muhteşem bir eğlence alanı oluşturuldu. Ayrıca Yeşilvadi Millet Bahçesi 2. Etapta bulunulan Adrenalin Parkı ile yetişkinler ve gençler için 38 m atlama kulesi, 40 m dev dönme dolap, roller coaster, dağ kızağı bulunuyor. Parkın 3. Etabı ise dinozor park, pazar kermes yolu ve kapalı çocuk oyun alanları ile her yaştan gruba hitap ediyor. Millet Bahçesinin son etabı olan 4. Etapta ise Gençlik Temalı Kent Parkı olarak tasarlandı Biyolojik göleti adalar şeklinde yapılan bu etapta paintball rezerv alanı, atletizm pisti, park gözlem yolu ve paten kaykay sahası ile gençleri boş vakitlerini değerlendire bilecekleri alanlar oluşturuldu.

BAĞLANTI YOLU

Yeşilvadi Projesi kapsamında ayrıca Gaziantep Havaalanı yolunu Burç Kavşağına bağlayacak olan 50 metre genişliğinde yol yapıldı. Bu yol şehri doğudan batıya bağlarken, vatandaşlar bu yolu şehir içi trafik yolu olarak kullanıyor. Şehir içi bağlantı yolu niteliği gösteren bu yolun Yeşilvadi Millet Bahçesi Projesi için önemli olduğu ifade ediliyor. Proje kapsamında havaalanı yolundan başlayarak Güneş Mahallesi’ne kadar kesintiye uğramadan Yeşilvadi Millet Bahçesi 3 ana temada projelendirildi.

YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTTIRDIK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiğinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 0.89’dan 13.27 m2’ye çıkarttı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu daha yeşil ve yaşanılabilir bir Gaziantep için 3.500.000 fidan dağıtımı yaparak, Gaziantep’te yeşil alan miktarını arttırdı.

YORUMLAR 23
  • ugur gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bu kardeşim, avrupa da her şehirin her mahalenin ,her köyün en az 5 hektar millet bahçesi vardır hem de etrafı ağaçlar olan yerdir. Tüm Türkiye de bu böyle yeşil olmalı!!
    Cevapla
  • Kirlangic 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin ekrem imamoglunu cagirsinlar acilisini yapsin sayin imamoglu ve chp yoneticileri faaliyette olan yerleri tekrar acilisini yapmakta profesyonel olmuslar
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.Bütün illerimiz de bu şekilde parklar bahçeler yapılmalı beton evlerden yollardan gına geldi.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin gibi güzel insanların sayısını çoğaltsin insanların nefes alacağı çocukların rahatça oynayacağı yerlerin çoğalması inşallah türkiyenin bir çok yerinde fazlalaşır
    Cevapla
  • Mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle