Kilosu 700 liradan satılıyor

Toros Dağları'nın zirvesindeki yabani orkidelerin yumrularından elde edilen Bucak salebinin kilosu 700 liradan alıcı buluyor.

Kilosu 700 liradan satılıyor
Kilosu 700 liradan satılıyor
GİRİŞ 25.10.2019 12:38 GÜNCELLEME 25.10.2019 12:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mayıs, haziran aylarında Bucak'ın çevresindeki Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen yabani orkide bitkisinin yumruları, toplanıp, 6 ay kurutuluyor. Taş değirmenlerde öğütülen yumrular, toz haline getirildikten sonra kaynatılmış inek sütü ve şekerle buluşturuluyor. 45 dakika kısık ateşte karıştırılıyor.

Antalya'da "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla bu yıl 10'uncu kez kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) stant açan Aziz Gündüz, Bucak'ın meşhur salebini ziyaretçilere tattırıp, faydalarını anlattı. Üzerine dökülen toz tarçınla ikram edilen sıcak salepten tatmak isteyen ziyaretçiler ise kazanların başında uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalığın salebe ilgisinden memnun olduğunu anlatan Aziz Gündüz, salebin lezzetinin Toros Dağları'ndan geldiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI, BAKANLAR VE VEKİLLERE GÖNDERİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabineyle birlikte tüm milletvekillerine her sene kışın toz salep gönderdiklerini kaydeden Gündüz, şöyle konuştu:

“Her yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızla birlikte tüm milletvekillerimize salep gönderiyoruz. Kışın bolca tüketiliyor. Göğsü yumuşatır, bademciklere iyi gelir, vücudu güçlendirir. 1 kilogram süte 7 gram salep karıştırıyoruz. Böyle düşününce 1 kilogram salebin fiyatının 700 TL olması gayet normal. Geçen yıl 600 TL'ydi bu yıl 700 TL oldu."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Salepçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçı sazanlar hemen atlamışlar, yasak ayrı yasal ayrı, kafası basmayanlara izah için mesela kaçak sigara satmaknyasak tekel sigarasını tapdk dan alınan izinle satmaknserbest yada ağaç kesmek yasak ama belli bolgelerde belli agacları alınan izinle kesmek serbest...yasak bir faaliyet olsa bu site haber yaparmı arkadaş...
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee! Hani yasaktı?
    Cevapla
  • _muhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bayanlar adamlar toplanması yasak olması ve yakalanma riski nedeniyle kilosu 700tl ye satıyor cezası avukat masrafı felan anca bikaç ton yolmuş olmalılar
    Cevapla
  • GERÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Salep halk arasındaki adı yani orkide toplamışlar cezası 60 bin tl
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiii yaaa yesin kraliyet ailesi yiyin yiyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle