İBB'nin algı operasyonu çöktü! Bakanlık açıkladı: Kimse yapamaz

AK Parti döneminde yapımına başlanan Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı’nın hizmete açılmasına ilişkin İBB tarafından yayınlanan ilanda yer alan 'İmara değil halka açıyoruz' ibaresi hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İBB'nin algı operasyonu çöktü! Bakanlık açıkladı: Kimse yapamaz
İBB'nin algı operasyonu çöktü! Bakanlık açıkladı: Kimse yapamaz
GİRİŞ 25.10.2019 11:20 GÜNCELLEME 25.10.2019 11:20
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

AK Parti döneminde yapımına başlanan ve ilk etabının açılışı 2018 yılının Eylül ayında yapılan Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı 26 Ekim Cumartesi günü saat 11:00'de hizmete açılacak.

 

 

BAKANLIKTAN KEMERBURGAZ AÇIKLAMASI

İBB yönetiminin bölgeyi sanki bu alan daha önce imara açılacakmış da, iptal edilip yeşil alan yapıldı gibi göstermeye çalışması tepkilere neden oldu.

İşte Tarım ve Orman Bakalığı'ndan yapılan o açıklama; 
Kemerburgaz Kent Ormanı’nı, “İmara Değil, Halka Açıyoruz” başlığı altında bazı basın yayın organlarında, sosyal medya paylaşımlarında ve tanıtımlarda yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

 

 

Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından 15 milyonu aşkın vatandaşımızın yaşadığı ve ülkemizin en yoğun nüfusa sahip şehri olan İstanbul’da toplamda 3578 hektar alanı kapsayan 136 adet mesire yeri tescil edilerek, halkımızın hizmetine sunulmuştur.

İstanbul sınırları içinde 11 adet şehir ormanı hizmete alınırken, birisi Anadolu Yakası’nda (Kanuni Sultan Süleyman-847,50 Ha.) bir diğeri Avrupa Yakası’nda olma üzere (Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı – 519,80 Ha.) iki büyük şehir ormanı planlanarak tescil edilmiştir.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Kemerburgaz Kent Ormanı; 22.08.2012 tarihinde imzalanan sözleşme gereği 10 yıl süre ile kiraya verilmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kent ormanını; 3 etaba ayırarak çalışmalara başlamış, 1. etapta yapılması planlanan donatılar 2018 yılında tamamlanmıştır. 2. ve 3. etaplardaki çalışmalar da tamamlanmak üzeredir.

KİMSE İMARA AÇAMAZ! ANAYASA İLE KORUMA ALTINDA

Söz konusu alan Devlet ormanı olması sebebiyle Belediye Başkanlıklarının veya başka bir kurum ve kuruluşların bu alanı imara açmaya yetkisi olmadığı Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumsal tanıtımlarında ve sosyal medya paylaşımlarında, ‘İmara Değil, Halka Açıyoruz’ şeklinde ifade edilen alan; hali hazırda 2012 yılından beri vatandaşlarımızın hizmetinde olup, İmara açılmayacağı, yapılan kiralama sözleşmesinde de açık ifadelerle belirtilmektedir.

Nitekim kira sözleşmesinde (5. madde);

‘kiraya verilecek mesire yerleri üzerinde sabit tesis yapılamaz’ ibaresi açık olarak yer almaktadır.

Hal böyleyken Kemerburgaz Kent Ormanı’nı, yeni yapılmış veya daha önce imara açılıyormuş gibi lanse ederek, “İmara değil, halka açıyoruz” şeklinde sosyal medya paylaşımları yapmanın halkı yanlış bilgilendirmekten öte başka bir amacının olmadığı aşikardır.

Kamuoyuna ve halkımıza saygıyla duyururuz.

YORUMLAR 61
  • Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil alanlar ve tarım arazileri imara açıldı.
    Cevapla
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullunun Allah yardımcısı olsun yarin köprüleride ben yaptırmıştım der yalan bol nasıl olsa
    Cevapla
  • Ziya can 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tesbİTiyle,iftiracı,yalancı, ikiyüzlü,saldırgan munafık bir mahluk...
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula orman park lazım değil trafiğe bakın araclar yola park ediyor araclar gecemiyor millet delirdi buna çare bi civi cakmadı bodrumdamı yoksa
    Cevapla
  • Kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Çare eko dediler seçtiler daha ne olsun
    Cevapla
  • hssa 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilisa cavre bakanida katilsa ve konusma yapsa hic fena olmaz...Bunlarin yalanlarina karsi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle