Trump talimat vermişti... Yaptırımlar kaldırıldı

ABD Başkanı Trump, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye uygulanan yaptırımlarının kaldırılması için talimatı verdi. Trump'ın açıklamalarının ardından ABD Hazine Bakanlığı 14 Ekim'de getirilen yaptırımların kaldırıldığını bildirdi.

GİRİŞ 23.10.2019 22:19 GÜNCELLEME 23.10.2019 22:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle 2 bakanlık ve 3 bakana yönelik 14 Ekim'de getirdiği yaptırımları kaldırma talimatı verdi.  

Trump'ın açıklamalarından hemen sonra ABD Hazine Bakanlığı da yaptırımların kaldırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle uygulanan yaptırımların kaldırıldığı bildirildi. 

Buna göre, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin yaptırım listesinden çıkarıldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugünlerde yine şehitlerimiz var..Kim sebeb oldu..? PYD=PKK...Vee abd PKK'lılara silah vermeye devam ediyor!!? Bizim yapmamız gereken ilk iş "sözde NATO müttefikimiz olan ABD'nin ülke sınırımıza düşman olan PTD'ye silah yardımını 4ncü madde gereği dile getirmek ve stratejık acısından hatalı bir karar olan "SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmelidir. Sivrisinekle (2/3 PKK'lı vurduk, Cerablusta devriye atacağız vs?) uğraşırken ABD'nin bataklığa su taşımasına daha ne kadar göz yumulacak????
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP'ın damadı Suudi SELMAN'a muhalif isim listesi vermiş?? Hayret ne tesadüf..!! IŞID lideri Ebu Bekir El Bağdadi 'nin de en yakın dostu ABD'li senatör John McCain’di ? Veeee sık sık IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin bir araya geliyorlardı.IŞID'in hedefi "İsrail değil İRAN?" ve IŞID bölgedeki petrol yataklarını işgal etti??Müslümanı müslümana kırdırma projesi" "SUNNİ-Şİİ" savaşının temel oyuncularından biri aynı zamanda IŞID..Vee ABD uzun soluklu olacak dediği İŞİD temizliğinde "İsraille aynı ırktan açıklanan Kürtlerle" VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR hayalinde genişleme derdinde..!!?
    Cevapla
  • Gerçekler Acıdır 4 yıl önce Şikayet Et
    buradaki kitle ergenekon olaylarında da aynı şeyleri konuşuyordu, sizin gözünüz kör olmuş laf anlatmaya dahi değmezsiniz.
    Cevapla
  • Kürt Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke kaldırmasaydı yaa. Tüh ne yapardık... Ulan sırtlan sürüleri Osmanlı şamarıyla tanışacaksınız daha durun...
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Artik koalisyon donemlerindeki fetrev devirleri bitti deydi o el pence divan duran sozde ulke yoneticileri reisle birlikte dunya lider gordu dunyanin 5ten buyuk oldugunu haykirdi dik durdu egilmedi bazen pence oldu bazen zeytin dali bazen baris pinariyla indi dusmanin ustune
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle