Son dakika haberi: Mutabakat sonrası dolar düşüyor

Dolar/TL, dün akşam Rusya ile varılan mutabakat sonrası uluslararası piyasadaki düşüşünü bugüne de taşıyarak saat 10.40 itibarıyla 5,7850 seviyesinde alıcı buluyor.

Son dakika haberi: Mutabakat sonrası dolar düşüyor
Son dakika haberi: Mutabakat sonrası dolar düşüyor
GİRİŞ 23.10.2019 14:43 GÜNCELLEME 23.10.2019 14:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dün 5,8637'ye kadar yükselen dolar/TL, akşam saatlerinde Suriye konusunda Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakatın ardından düşüşe geçerek 5,7883'ü gördü ve günü yüzde 0,05 azalışla 5,8084'ten tamamladı.

 

Dolar/TL, dünkü düşüşünü bugün de sürdürmesinin ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,4 altında 5,7850'den alıcı buluyor.
 
Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 değer kaybıyla 6,4450, sterlin/TL de yüzde 0,3 düşüşle 7,4565'ten işlem görüyor.
 
Avrupa'dan gelen haberler Brexit belirsizliğini artırırken, sterlinin dolar karşısındaki 5 işlem günü süren yükselişi dün sona erdi ve bugün sterlin/dolar, yüzde 0,1 azalışla 1,2860 seviyesinden alıcı buluyor.

 

Avro/dolar paritesi, yatay bir seyirle 1,1125 ve dolar endeksi, yüzde yüzde 0,05 artışla 97,55 seviyesinde bulunuyor.
 
Analistler, mutabakat sonrası Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı alanı dışında yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmadığının belirtilmesinin jeopolitik risk iştahını azalttığını ve TL üzerindeki baskının ortadan kalktığını ifade etti.
 
Yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının piyasaların odağında olduğunu belirten analistler, yurt dışında, Brexit gelişmeleri ile ABD ve Çin arasında yürütülen ticaret görüşmelerinden gelecek haberlerin takip edileceğini bildirdi.
 
Analistler, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi verisinin izleneceğini ifade ederek, teknik açıdan dolar/TL'de 5,78'in destek konumuna geldiğini, bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini, 5,90'ın ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

YORUMLAR 6
  • ek9 4 yıl önce Şikayet Et
    yarın m.b açıklaması var ondan doları baskılıyolar faiz indirimi için hazırlık.suriyeyle alakası yok bence.
    Cevapla
  • benzin-lpg 4 yıl önce Şikayet Et
    dolar 1 kuruş artınca yapılan benzin ve lpg zamları dolar 10 kuruş düşünce neden pompaya yansıtılmıyor? vatandaş sabır ediyor mevcut duruma katlanıyor ülke menfaat ları için ama birazda vatandaşı düşünün!
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede dolar ne zaman düşerse o zaman üretim de tüketim de normale döner
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar çakıldı!
    Cevapla
  • yy888 4 yıl önce Şikayet Et
    doları düşürün artık. herşey pahalı geçinemioz
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce fiyatlar düşsün, sonra dolar, yoksa millet ithalata yüklenir.Adamlar herşeyi Aliexpresten alıyor.Bizede ayda yılda bir parça lazım oluyor ,yurtiçinde bulunmayan yada fahiş fiyatla satılan .Dengeli kullanmak gerek yurtdışını, her şeyi ordan almak doğru değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle