Bakan açıkladı: Affetmeyecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gümrüklerde yapay zekayla araç ve yük taraması yapılacağını bildirdi. Bakan Pekcan "Tamamı yerli ve milli kaynaklarımızla geliştirilecek olan 'Tarama Ağı Projesi' ile yapay zeka teknolojileri kullanılarak araç veya yükün içerisindeki yasa dışı, suç ve tehdit unsurları otomatik olarak belirlenebilecek" açıklamasında bulundu.

Bakan açıkladı: Affetmeyecek
Bakan açıkladı: Affetmeyecek
GİRİŞ 20.10.2019 10:46 GÜNCELLEME 20.10.2019 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gümrükteki geçişler ve kontrollerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gümrüklerde kaçakçılığın önlenmesinde, kayıt dışılığın azaltılmasında etkinliği artırmak için yüksek teknoloji yatırım ve projelere bir yenisini daha eklediklerini bildiren Bakan Pekcan  “Tamamı yerli ve milli kaynaklarımızla geliştirilecek olan 'Tarama Ağı Projesi' ile yapay zeka teknolojileri kullanılarak araç veya yükün içerisindeki yasa dışı, suç ve tehdit unsurları otomatik olarak belirlenebilecek” açıklamasında bulundu.

CERİ PAYLAŞIMI SAĞLANACAK

Pekcan "X-ray sistemlerinde üretilen veri ve bilginin komşu ülke gümrük idareleriyle veri paylaşımı da sağlanarak aynı aracın sınır geçişlerinde mükerrer taranmasının önüne geçilecek ve hızlı bir lojistik geçiş koridoru kurulmuş olacak” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji teknoloji gelişmemiz süper güç olmamız buna bağlı
    Cevapla