Almanya'da büyük kriz! Tehdit etmeye başladılar

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da kabin personelinin, ücretlerin artırılması talebiyle pazar günü yapacağı greve diğer hava yolu şirketleri çalışanları da katılacak. 500'den fazla uçuşun söz konusu grevden etkilenmesinin beklendiği belirtilerek, yolculardan hava yolu şirketlerinden mevcut uçuşları hakkında bilgi almaları istendi. Öte yandan ücret artışı taleplerini kabul etmeyen Lufthansa'nın, greve katılacak çalışanları korkutmaya çalıştığı iddia edildi.

Almanya'da büyük kriz! Tehdit etmeye başladılar
Almanya'da büyük kriz! Tehdit etmeye başladılar
GİRİŞ 19.10.2019 12:59 GÜNCELLEME 19.10.2019 12:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Alman Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikası, Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da kabin personelinin, ücretlerin artırılması talebiyle pazar günü yapacağı greve Lufthansa Group çatısı altında faaliyet gösteren düşük maliyetli hava yolu şirketlerinin çalışanlarının da katılacağını bildirdi.

 

 

GREVE KATILACAKLARI KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

UFO Başkanı Daniel Flohr, yaptığı açıklamada, Lufthansa ile ücretlerin artırılması konusunda anlaşma sağlanamamasından dolayı Frankfurt ve Münih havalimanlarında 20 Ekim Pazar günü saat 06.00'dan itibaren 5 saatlik iş bırakma eylemi yapma kararı aldıklarını söyledi.

 

 

Flohr, söz konusu iş bırakma eylemine Lufthansa Group çatısı altında hava yolu operasyonlarını yürüten SunExpress Deutschland, Lufthansa CityLine, Germanwings ve Eurowings'ın kabin görevlilerinin de Almanya çapında katılacağını duyurdu. Öte yandan UFO, ücret artışı taleplerini kabul etmeyen Lufthansa'nın, greve katılacak çalışanları korkutmaya çalıştığını iddia etti.

YOLCULARA UÇUŞ ÖNCESİ UYARI

500'den fazla uçuşun söz konusu grevden etkilenmesinin beklendiği belirtilerek, yolculardan hava yolu şirketlerinden mevcut uçuşları hakkında bilgi almaları istendi. Lufthansa, söz konusu grev kararının "yasal olmadığını" ve 20 Ekim'de uçuşların planlandığı gibi devam edeceğini açıklamıştı.

Avrupa genelinde hava yolu şirketleri arasında artan rekabet nedeniyle bu yıl için kar hedefini düşüren Lufthansa, daha önce bu yıl için 2,4-3 milyar avro arasındaki faiz ve vergi öncesi kar hedefini, 2-2,4 milyar avro olarak revize etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye hadi iş başina herşeylerini satin alma vakti :D
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! Turkish Airlines ile uçmak ne güzel. Lufthansa batınca biz evel Allah cc birinciyiz.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Batin gidin alman soytarilari………..
    Cevapla
  • germanbuster 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah.
    Cevapla
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni havalimanı Almanları derinden vurdu.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da ırkçılığın oldunu kabul etemeyen alman devleti ve alman basını, bu hafta içi gene Mesut Özil' e yüklendiler. Mesut Özil ırkcılığın Almanya'da herzaman olduğunu ama son yıllarda çoğaldığı hakkında açıklama yaptı. Almanya sadece yahudülere yapılan saldırıları ırkcılık olarak tanımlıyor. Oysa 2000 üzerinde Türk camileri kundaklandı, Türklere saldırılar arttı. Genede ırkcılığı kabullenmek denzorlanıyorlar.
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    almanya halki ve siyasetiyle irkci bir ulke sadece yahudileri koruyorlar.
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lufthansa boşuna kalabalık ediyor hostesleri hostes olmadan uçsa daha iyi kayda değer bir hizmet yapmıyorlar Almanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle