ASKON'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye ve ABD Heyeti ile gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı müzakeresini değerlendirdi.

ASKON'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması
ASKON'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması
GİRİŞ 18.10.2019 13:48 GÜNCELLEME 18.10.2019 13:48

Orhan Aydın, "Türkiye Barış Pınarı Harekatı ile Suriye sınırında terörden arındırılmış güvenli bölgeyi nihai hedef olarak belirlemişti. Müzakereden çıkan sonuçta bu hedefe hem askerimizin güvenliği hem de ekonomik olarak çıkarlarımızın gözetilerek ulaşıldığını görmekteyiz. İş dünyası olarak yapılan bu müzakereden çıkan sonucu stratejik aklın zaferi olarak görüyor ve sonuçları itibarı ülkemizin yararına olacağını düşünüyoruz’’ dedi. 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın bu konuda şunları söyledi;

Türkiye öteden beri tüm dünyaya Suriye sırında terör unsurlarını görmek istemediğini ve bu unsurların bir an önce bölgeden çekilmesini söyleyerek, aksi durumda bu bölgenin terörden arındırılması için askeri güç kullanımına gideceğini belirtmişti. Ne var ki, bu haklı ve kararlı tutumumuza rağmen özellikle ABD yönetimi tarafından uzun bir süredir oyalama taktiği yürütüldü. Bu nedenle hükümetimizin Türkiye sınırlarının güvenliği açısından bu kaçınılmaz operasyonu tüm baskılara rağmen gerçekleştirdi. Nihai hedef Suriye sınırını terörist unsurlardan arındırmak, güvenli bölge oluşturmak ve güvenli bölgeye mültecileri yerleştirmekti. Gayet mantıklı, uluslararası hukuk kurullarına da uyan bir hedefe karşı çıkan bir çok kesim gördük. Tüm bu baskılara rağmen direncimizi ve kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik. Sonuç itibarıyla Türkiye Barış Pınarı Harekatı ile Suriye sınırında terörden arındırılmış güvenli bölgeyi nihai hedef olarak belirlemişti. Müzakereden çıkan sonuçta bu hedefe hem askerimizin güvenliği hem de ekonomik olarak çıkarlarımızın gözetilerek ulaşıldığını görmekteyiz. İş dünyası olarak yapılan bu müzakereden çıkan sonucu stratejik aklın zaferi olarak görüyor ve sonuçları itibarı ülkemizin yararına olacağını düşünüyoruz’’