Tarihe geçecek tren yola çıktı! Türkiye'ye geliyor

Çin’den yola çıkıp, Marmaray’ı kullanarak Avrupa’ya geçecek yük treni China Railway Express’in, 5 Kasım'da Türkiye'ye ulaşması planlanıyor. Tren, Marmaray’dan geçerek Avrupa’ya ulaşacak ilk yük treni olarak da tarihe geçecek.

Tarihe geçecek tren yola çıktı! Türkiye'ye geliyor
Tarihe geçecek tren yola çıktı! Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 15.10.2019 11:50 GÜNCELLEME 15.10.2019 11:50
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

China Railway Express, Çin’den başlayacak yolculuğunu Hazar geçişli uluslararası ulaştırma güzergahı “Trans-Caspian International Transport Route” (TITR) üzerinden gerçekleştirecek.

 

 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Türkiye'ye 5 Kasım’da ulaşması beklenen tren, Marmaray’dan geçerek Avrupa’ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek.

Haberde, "Trenin geçişine ilişkin detaylar, Kazakistan Demiryolları AŞ (KTZ) Başkan Yardımcısı Pavel Sokolov başkanlığındaki heyetin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Kamuran Yazıcı’yı ziyaretinde değerlendirildi. TCDD Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede, iki ülke demiryolu kuruluşları arasında artan yük taşımacılığı ve demir yolları alanında gelişen iş birliğinin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı.

 

 

Habere göre toplantıda, China Railway Express için karşılama töreni yapılması da kararlaştırıldı.

5 Kasım’da gerçekleştirilmesi öngörülen tören için planlama yapılacak. Görüşmede, Kazakistan ile Türkiye arasındaki demir yolu taşımacılık hacminin geliştirilmesi ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı üzerinden yapılan taşımacılığın canlandırılması için de mutabakata varıldı.

YORUMLAR 16
  • özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir gelişme bence hayırlısı olsun..Türkiyeyi'de daha çok demiryolu ağıyla donatmak şart en ucuz yolcu ve yük taşıma yoludur..
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Roma 1909'da bize karşı kullandığı Trans Sibirya hattını tekrar aktif ediyor.
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    tıren lerın hatlarında cok vıraj da devrılıyor bence sıkıntı buyuk dıkkat ozellıkle hızlı tırende
    Cevapla
  • Okuyucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman yola çıkıyor?
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi yeniden hızlıca demir ağlarla örmek şart oldu. ,hem de ikişer şerit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle