Emekliye yeni intibak

Emekli aylıklarını artıracak yeni formül gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’e yükseltilmesini istedi.

Emekliye yeni intibak
Emekliye yeni intibak
GİRİŞ 12.10.2019 09:48 GÜNCELLEME 12.10.2019 09:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emekliler son yıllarda önemli kazanımlar elde ederken, yeni talepler de gündeme geliyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’e yükseltilmesini talep ediyor.

Bu talep hayata geçerse, en düşük emekli aylığı 1.800 liraya kadar çıkabilecek.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, derneğin başkanlar kurulu toplantısında şube başkanlarının emekli aylıklarındaki değer kaybını gündeme getirdiğini söyledi.

Ergün, çözüm için şunları sıraladı: “TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kaldığı için emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalı. Refahtan da pay verilmelidir. Emekli aylıklarında norm ve standart birliğinin sağlanması için gösterge sistemine geçilmesi gerekiyor. Mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı 2 kat artırılarak yüzde 70 olarak belirlenmeli. Bu yapılırsa en düşük emekli aylığı 1.800 liraya kadar yükselir.”

 

 

YORUMLAR 7
  • Döne taşkın 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretle çalıştım emekli oldum 1000 tl maaşımla ne yapayım asgari ücretli açlık sınırındayken emekli ben diri mezardayım şimdi oglumu okutamıyorum iş vermiyorlar yaşlıyım diye devletimiz an az asgari ücret vermeli inş
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    devletin imkanı oldukça iyileştirme yapıyor zaten. yeterki dolara avroya hücum edip ekonomi düşmnlarının ekmeine yağ sürmeyin devleti sıkıntıya sokmayın devletin kaynağı faize gitmezse memura emekliye daha fazla iyileştirme yapar.
    Cevapla
  • Hadi ordan 4 yıl önce Şikayet Et
    2002de aylık baglama orani 43 du 2008de 38 2012de 35 düşürüldü bizi saf yerine koyma ey yorumcu
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    endüşüğü 2000 TL aşağı olmaz vesselam
    Cevapla
  • enişte 4 yıl önce Şikayet Et
    agisiz asgari ücretin altı olmamalı zaten. patrona agri ücretin altını veremezsin diyen devlet kendisi 1300 lira maaş veriyor. yanlış politika
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonderece doğru yorum devlet kendi ede bakacak ben napıyor um diye
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlete çok ödeyen, çok alsın.Hak geçmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle