Ekonomik sınıfta uçanlar dikkat

Havayolu şirketleri ucuz bilet satışlarındaki gelir kaybını telafi emek için her şeyi paraya dökmeye devam ediyor. Birçok firmanın uçuş öncesi koltuk seçiminden ücret alınması uygulamasına 22 Eylül'den itibaren THY de geçti. Yıllarca ekonomi sınıfındaki hizmetlere alışan yolcuların bu yeni duruma alışması gerektiği belirtiliyor.

Ekonomik sınıfta uçanlar dikkat
Ekonomik sınıfta uçanlar dikkat
GİRİŞ 09.10.2019 06:19 GÜNCELLEME 09.10.2019 06:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Havayolu şirketleri, her şeyi paraya dökmeye devam ediyor. Pegasus ve Onur Air gibi birçok havayolu şirketinin başlattığı koltuk seçiminden ücret kesilmesi uygulamasına son olarak Türk Hava Yolları (THY) eklendi. Yıllarca ekonomi sınıfı uçuşlarında uygun yeri seçebilen vatandaş, artık bunu belli bir tarife ile yapacak. Genelde 'Low cost' yani 'ucuz maliyetli' havayolu şirketlerinin benimsediği ücretli koltuk uygulaması ile karşılaşacak vatandaşa, bu duruma alışmaları gerektiği tavsiye ediliyor.

 

 

22 EYLÜL'DEN İTİBAREN BAŞLADI

İllere göre fiyat listesi

 

 

Firma iç hat uçuşlarında 22 Eylül tarihi itibarıyla yeni bir uygulama başlattı. Şirket, ekonomi sınıfı için üç, business sınıfı için ise bir olmak üzere dört farklı bilet tipinde hazırlanan yeni uçuş paketleri sunuyor. THY bu kapsamda; EcoFly, ExtraFly, PrimeFly ve Business seçeneklerinden oluşan yeni bilet tiplerinin hiçbirinde check-in işlemi sırasında ücret talep edilmiyor. Yalnızca, EcoFly seçeneğinde yolcuların koltukları sistem tarafından (check-in sırasında) otomatik olarak belirleniyor, eğer belirlenenin dışında bir koltukta seyahat etmek isteniyorsa ayrıca ücret talep ediliyor. EcoFly haricindeki diğer bilet tiplerini tercih eden yolcular ise uçuşa 6 saat kalana kadar standart koltukları ücretsiz şekilde tercih edebiliyor.

Yenişafak

YORUMLAR 14
  • Muratk 4 yıl önce Şikayet Et
    yeniden otobuslere döndük zaten. sorun yok. otobus =kalitesiz hizmet, bunaltıcı iç atmosfer, kaba servis insanları. ama çaresiziz 300-500 veremeyiz bi ucaga. zaten ulaşması ayrı dert masraf
    Cevapla
  • Adanalı. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bari bu soyğuna THY alet olmasaydı, prtosto ediyor otomomil ve yahut otobüsle gideceğim.
    Cevapla
  • mtdrgn 4 yıl önce Şikayet Et
    şehir efsanesi ama siz yapın. klimaları sonuna kadar açın, şal ı parayla verin. paraya para demezsiniz.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    piyasaya müdahale yanlis biletlere mudahale yanlistir
    Cevapla
  • ahmet/ kızgın 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık Türkiye'nin her yerine havayolları yapıldığı ve çok uygun olduğu için (binde bir olan acil durumlar harici) kendi eski model aracımla gidiyorum ve gittiğim yer için ödediğim ücretle 2 kere daha git gel yapabiliyorum,banane uçağı kullanan düşünsün!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle