Dışişleri Bakanlığı YDS ile 75 memur alımı: Başvuru şartları neler?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, farklı branşlarda 75 kişilik memur alımı yapılıyor. Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Peki başvuru şartları neler? İlana başvurular nasıl yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı YDS ile 75 memur alımı: Başvuru şartları neler?
Dışişleri Bakanlığı YDS ile 75 memur alımı: Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 08.10.2019 09:16 GÜNCELLEME 08.10.2019 09:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı veya Yurtiçi birimlerindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı alanlarda 75 kişilik memur alımına başvurular başlamış olup 17 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecektir. Peki Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar…

 

YDS ŞARTI ARANIYOR!

Dışişleri Bakanlığı 75 memur alımı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramayacak. Ancak alım yapılacak alanlar için toplamda 12 farklı dilde olmak üzere 2017, 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan YDS’den en az 70, 80 veya 85 puan almış olmaları gerekmektedir.

 

Dışişleri Bakanlığı memur alımı

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir,

01.01.2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar) ve Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına yedi farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller,

2017, 2018 veya 2019 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2017, 2018 veya 2019 yıllarında alınan puanların, bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

Yazılı sınava kabul edilecek adaylar, her bir kategori için ayrı bir liste halinde YDS puanlarına göre yapılacak sıralamayla belirlenecek olup, asgari YDS puanına sahip olmak sınava katılma hakkını garanti etmemektedir. 

Aday adayları, farklı kategorilerde gerçekleştirilecek olan Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavına yalnızca bir kategoriden başvurabileceklerdir. 

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır. 

Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adres bilgilerine de yer verilecektir. 

SINAVA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? 

Giriş sınavı başvuruları 7 Ekim 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ekim 2019 Perşembe günü saat 18:00’da sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri şunlardır:

a) T.C. kimlik numarası, 

b) YDS/e-YDS veya puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi, 

c) Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir), 

d) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf (erkekler için sakalsız ve kravatlı), 

e) Varsa lisansüstü eğitim diploması (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir). 

2. Yazılı sınavda ilave puan almaya hak kazanılabilmesi için, sınava girilecek yabancı dil haricinde, ikinci veya üçüncü bir dilden 2017, 2018 veya 2019 yıllarında alınmış 80’in üzerinde YDS/e-YDS puanı veya uluslararası dil sınavlarından alınmış ÖSYM tarafından saptanmış eşdeğer puanı olanların, anılan sınavlara ilişkin sonuç belgelerini de diğer başvuru evrakıyla birlikte iletmeleri gerekmektedir.

İlanın Detayları İçin Tıklayınız!

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu yaş şartı ararsa özel hayli hayli arar ... emeklilik yaşı diye bir şart niye var ozaman
    Cevapla