Herkes şaşkınlıkla karşılamıştı! İflas öncesi tüm kasayı boşaltmışlar

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden Thomas Cook Belçika'ya ait banka hesaplarının iflas öncesinde boşaltıldığı ortaya çıktı.

Herkes şaşkınlıkla karşılamıştı! İflas öncesi tüm kasayı boşaltmışlar
Herkes şaşkınlıkla karşılamıştı! İflas öncesi tüm kasayı boşaltmışlar
GİRİŞ 03.10.2019 20:41 GÜNCELLEME 03.10.2019 20:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasına birkaç gün kala, şirketin Belçika iştirakinin banka hesaplarının boşaltıldığı ortaya çıktı.

Thomas Cook Belçika'ya kayyum atanan Hans De Meyer, "İflasa birkaç gün kala Thomas Cook Belçika'dan İngiltere'deki ana şirkete 5 ila 6 milyon avro gönderildiği belirlendi. Bu para kalsaydı, Thomas Cook Belçika'nın kurtarılmak için daha fazla zamanı olurdu." açıklamasında bulundu.

Meyer, söz konusu para transferini hangi yöneticinin gerçekleştirdiğini araştırdıklarına belirtti.

Thomas Cook Belçika, 30 Eylül'de gerekli kısa vadeli finansmanı bulamadığı için resmen iflas ettiğini açıklamıştı.

Thomas Cook Belçika'nın ülke genelinde 91 acentesi ve 501 çalışanı bulunuyordu.

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu, dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ticari faaliyetlerine son verildiğini açıklamış, gelişmenin ardından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeden 150 bini aşkın İngiliz vatandaşının geri getirilmesi için operasyon başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Budur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu para sahipleri helede bir İngiliz şirketini hele de 170 yıllık geçmişi olan bir şirketi bastırmış sa kesin başka bir oyun var. Büyük sermaye Amerika ve ingiltereyi bırakıp Çin'e gitti diyorlar bu onun kanıtı olabilir mi
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan yemediğimiz darbe kalmadı. Öncede dedim. Ingiltere ve Fransadan uzak durmak gerek çünkü bu ülkeler çok ah aldı. AB ile ya ilişkiye son yada gurbetçiler güçlenmeli.
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Ee adaminizi geri getirdinizde bizim alacaklar ne olacak.yani vatandaslarinizi rehine mi alsaydik.yine cirkin bir ingiliz oyunu ile karsi karsiya kaldik.
    Cevapla