Anzer balı kilosu 1.000 TL'den satışı çıktı!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Anzer Yaylası'nda üretilen, dünyaca ünlü Anzer balında bu yıl 1,5 ton rekolte elde edildi. Kilosu 1000 liraya satılan ballar için yurt içinden ve dışından 1 ton sipariş geldi.

Anzer balı kilosu 1.000 TL'den satışı çıktı!
Anzer balı kilosu 1.000 TL'den satışı çıktı!
GİRİŞ 03.10.2019 18:51 GÜNCELLEME 03.10.2019 18:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İkizdere'ye bağlı Ballıköy'deki Anzer Yaylası'nda, haziran ayında 200 üretici, 2 bin 500 kovanda bal üretimine başladı. Ağustosun sonunda sağımı yapılan ballar, tahlil için Hacettepe Üniversitesi'ne gönderildi. Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 1,5 ton rekolte elde edilen yaylada, üretilen balın kilo fiyatı ise 1000 lira olarak açıklandı. Polen fiyatları da 100 gramı 140, 200 gramı 250, 400 gramı 500 lira oldu. Anzer balı için yurt içinden ve Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Suudi Arabistan ile İsrail'den toplam 1 tonluk sipariş geldi.

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Civelek, bu yıl 1,5 ton bal rekoltesi elde ettiklerini belirterek, 1 ton da sipariş aldıklarını söyledi. Civelek, "Yaklaşık 200 üreticimizle bu kadar bal elde ettik. Bu ballarımızı Hacettepe Üniversitesi'ne tahlile gönderdik. Tahlil sonucunda elimizde 1,5 ton balımız mevcut durumdadır. Pazartesi günü itibarıyla satışlarımıza başladık. Geçen yıldan sarkan siparişlerimiz vardı. İlk etapta bunları göndermeye çalışıyoruz. Artan balımızı da bu yıl gelen siparişlere göre değerlendireceğiz. Siparişlerimizin tamamını karşılayacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımız acele ederlerse elimizdeki ballardan faydalanabilirler" dedi.

ANZER BALINDA 1.5 TON REKOLTE

Bu yılın arıcılar için çok verimli geçmediğini söyleyen Civelek, "Bu yıl üretilen Anzer balı üreticilerin beklentisini karşılayamadı. Hava şartları arıcılarımız için pek olumlu geçmedi. Ayı saldırılarının da bize büyük etkisi oldu. Üretim 1,5 ton seviyelerinde kaldı" diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • Bal gibi bal 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekerek Yozgat süreyya bey baraj kenarında Kilosu 60 TL ile 120 TL arasındadır. Şeker hastaları da yiyebuliyor
    Cevapla
  • Çekerek Yozgat 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekerek Yozgat süreyya bey baraj kenarında bol bol lavanta çiçeğinde orman havasında üretilen bal üretiyor çekerek yozgata uğramadan bal yedim demeyin sizden ricam çekerek yozgat bali dünyaca ünlü tescilli organik bu ballar en kaliteli bal tescillidir tüm turkiyeye burdan üretilen ballar gider netten inceleyiniz
    Cevapla
  • Anzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Felaket bal, içindekiler sadece bu bal'da var, ömür uzatıyor...
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    1000 lira cebimde dursa zaten şifa olur. 50 liralik bal gadamızı alsın...
    Cevapla
  • molla 4 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir özelliği yok sadece reklam bir çoğuda sahte
    Cevapla
  • Doğu-Batı 4 yıl önce Şikayet Et
    Molla; düşüncene katılıyorum. Diğer ballardan hiç bir farkı yok, sadece reklam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle