Türkiye tarımda uzaya açılıyor! İşte Lagari

Türkiye, ‘akıllı tarımda’ uzaya açılıyor. Mikro uydu ile proje bazlı tarım çalışmaları ürün gruplarına ve iklim özelliklerine göre belirlenecek pilot bölgelerde yapılacak. Mini uydu Lagari’nin gelecek yıl fırlatılması planlanıyor.

GİRİŞ 03.10.2019 10:51 GÜNCELLEME 03.10.2019 11:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adını roketle uçan ilk insan olarak bilinen Lagari Hasan Çelebi’den alan ve gelecek yıl fırlatılacak olan uydudan kamu ihtiyaçlarına yönelik kullanılması için STM ile Tarım ve Orman Bakanlığı bir protokol imzaladı.

Lagari Gözlem Uydusu

Savunma Teknolojileri Mühendislik tarafından üretilip Lagari mikro uydusundan elde edilecek görüntüler bakanlık ile paylaşılacak Lagari'nin sağladığı görüntüler, tarım uygulamaları için kullanılacak. Sağlanan görüntülerin ihtiyaçlar doğrultusunda işlenecek ve görüntü veri tabanı oluşturulacak.

 

 

TARIMA UYDUDAN STRATEJİ

Bakanlığın oluşturulacak tarım stratejileri ve yürütülen AR-GE çalışmalarında kullanılacak olan uydu görüntüleri ile bitkisel üretimde verim tahmini yapılması, oluşacak ve tespiti zor olan zararlıların radar teknolojisi ile tespiti yapılarak erken uyarı sistemi ile önlem alınması konusunda çalışmalar, bitkisel ürün hasar tespitlerinin yapılması, hassas tarım teknolojileri kapsamında çalışmalar yürütülmesi, zirai erken uyarı sistemleri çalışmaları, bitkisel ürün gelişimi izleme yapılması, bitkisel ürün tipi ayrıştırma çalışmaları, tarımsal alan yönetimi konularında çalışmalar yapılacak.

 

 

YORUMLAR 6
  • ERMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda ,israil 20 yıldır yapıyor çok şükür başladık.Çiftçilerin hepsi teknolojik tarıma geçmeli verim arttırılıp,su idareli kullanılmalı
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah.
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerden nereye teşekkürler ak parti
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    1972'de aya çıkıldığı söyleniyor,o dönemde bu döneme hiçmi teknoloji gelişmedi şimdi niye çıkılamıyor,yoksa aya hiç çıkılmadımı?cenab-ı Allah iznim olmada göklerin sınırlarını aşamazsınız diyor...
    Cevapla
  • onur 4 yıl önce Şikayet Et
    RAHMAN SURESİ 33. AYET i okuyanlar uzaya çıkılamayacağını bilir..
    Cevapla
  • İzin verildi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah izin vermiş demek ki gitmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle