Böylesi görülmedi! Çantasında unutup yola çıktı 373 lira ödedi

İsmail G., otobüs yolculuğunda çantasında gezdirdiği OGS cihazından, tüm güzergâhlarda 373 lira kesildiğini öğrendi.

Böylesi görülmedi! Çantasında unutup yola çıktı 373 lira ödedi
Böylesi görülmedi! Çantasında unutup yola çıktı 373 lira ödedi
GİRİŞ 02.10.2019 16:04 GÜNCELLEME 03.10.2019 16:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

25 Eylül'de internetten bulduğu bir otomobili satın almak için İstanbul'dan Manisa'ya otobüsle seyahat eden İsmail Gözütok, OGS cihazını çantasına, çantayı ise otobüsün bagajına koydu.

 

 

Ertesi sabah erken saatlerde Manisa Otogarı'nda inen Gözütok, satın alacağı otomobilin sahibi ile buluştu, pazarlık yaptı ve otomobili satın aldı. Daha sonra otomobilinin plaka bilgilerini OGS cihazını satın aldığı bankaya göndererek, cihazını yeni otomobil plakasına tanımlattıran Gözütok, yolculuğa başladıktan sonra gördüğü ilk akaryakıt istasyonuna girdi.

TÜM KÖPRÜ VE OTOYOLLARDAN ARAÇLA GEÇMİŞ GİBİ PARA KESİLDİ

 

 

Burada mobil bankacılık sistemini kullanarak araç ve OGS cihazı bilgilerini kontrol etmek isteyen İsmail Gözütok, İstanbul'dan Manisa'ya yolculuk yaptığı güzergâhlardaki tüm paralı otoyol ve köprü geçişlerinin kendi adına kayıtlı OGS cihazından ücretlendirildiğini görerek büyük şaşkınlık yaşadı. Gözütok, "Toplam 373 lira para benden kesilmiş. Manisa'dan otomobili satın almadan geri dönmüş olsam 373 lira daha benden kesilecekti" dedi.

"MAĞDURİYETİM GİDERİLMEZSE YARGI YOLUNU KULLANACAĞIM"

İstanbul'a döndüğünde İstanbul - Manisa arasındaki ücretli otoyol ve köprü işletmeleri ile irtibat kurmaya çalıştığını söyleyen Gözütok; "Bu güzergahta ayrı ayrı 4-5 firmanın ücretlendirme yaptığını söylediler. Tek tek tüm bu firmalarla görüşülerek tarafıma bilgi verileceği söylendi. Biz dilekçelerimizi yazarak gerek bankaya gerekse ücretlendirmeyi yapan tüm firmalara müracaat ettik. Sonucu bekliyoruz. Zaten OGS cihazımdan çekilen paraları da bugün banka kredi kartımın son ödeme günü olması sebebiyle bankaya ödedim. Eğer mağduriyetim giderilmezse yargı yolunu kullanacağım" dedi.

BANKA YETKİLİLERİ DE ŞAŞIRDI

OGS cihazını satın aldığı bankaya da müracaat yaptığını söyleyen Gözütok, "Banka yetkilileri de şimdiye dek böyle bir olayla karşılaşmadığını söyleyerek şaşkınlıklarını ifade ettiler. Hatta müşterilerini de bu konuda bundan sonra uyaracaklarını dile getirdiler." diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun kardeşim,üstüne buz gibi soğuk su ısmarlayabilirim :)
    Cevapla
  • muhasebeci 4 yıl önce Şikayet Et
    bu akıllı cihazlar insanlardan akıllı olalı insanlara sorun çıkarmaya başladı. adam nerdeyse devleti suçlayacakmış. Nasıl beyinler taşıyoruz şaşıyorum doğrusu
    Cevapla
  • UFUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun,o parayı biraz zor alırsınız. İşletmeci firma çoook vukuatlı bu konuda eser yaptık diye övünüyordunuz alın size eser.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hadise benimde başıma geldi
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabanın camından bazen sorun yaşarken otobüsün bagaj bölümünden nasıl okuma yapabildi OGS sistemi merak ettim doğrusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle