Bir kötü haber daha! Paralarını geri alamayacaklar

Thomas Cook'un iflas sigortası için ödediği para, müşterilerin rezervasyon yaparken ödediği paraları iade etmeye yetmiyor. Zurich Sigortası sözcüsü Bernd Engelien, tüketiciye yapılacak ödemenin 110 milyon Avro ile sınırlı olduğunu söyledi

 Bir kötü haber daha! Paralarını geri alamayacaklar
Bir kötü haber daha! Paralarını geri alamayacaklar
GİRİŞ 02.10.2019 12:30 GÜNCELLEME 02.10.2019 12:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Thomas Cook’un iflasının, otel, havayolu, banka ve diğer tedarikçiler yanında bir de müşteriler ile ilgili yönü var.

 

 

Müşterilerden Şirket iflas ettiğinde bir başka yerde tatilde olanlar herhangi bir sorun ile karşılaşmazken, iflasını açıkladığı 23 Eylülden sonrası için tatile çıkmak üzere para yatıranlar paralarını geri almakta sorun yaşıyor.

Thomas Cook müşterilerinin sigorta işlemlerini yapan Zurich Sigorta sözcüsü Bernd Engelien ekonomi dergisi Manager Magazin’e yaptıağı açıklamada sigortaya yatırılan paraların alacakları karşılamaya yetmeyeceğini söyledi.

 

 

Engelien, sigortaya yatırılan paranın 110 milyon Avro ile olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu para; Öger, Bucher, Neckermann, Thomas Cook ve Air Marin müşterilerini de kapsıyor. Dolayısıyla bu paranın bütün firmalardan yapılan rezervasyonlar ile ilgili sigorta priminin toplamıdır.  Alacaklar 110 milyon Avro’yu geçerse para alacaklılar arasında nasıl paylaştırılacağı belli değil.

İptal edilen tatiller için paranın bir kısmını veya tümünü önceden ödemiş olan müşteriler, paralarının hepsini alamayacak, çünkü Almanya´da yasal olarak bir tur operatörünün sattığı tatillerin ancak 110 milyon Avro´ya kadar sigorta ediliyor. Bu yüzden ancak tüm alacakların belli olduktan sonra 110 milyon Avro´dan belirli bir pay müşterilere ödenecek. Bu payın ne kadar yüksek olacağı henüz belli değil, çünkü Thomas Cook´a gelecek tüm taleplerin miktarı henüz belli değil.”

KAYNAK: TURİZMGAZETESİ
YORUMLAR 1
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye aracı işini boşlasa iyi olur. Bütün eziyeti çeken biziz. Kaymağı yiyen başkası. Bir konfeksiyoncuya dedim sizin buraya sattığınız 100 liralık mal burada 700 liraya satılıyor biliyor musunuz. Dedi ki biliyorum fakat bizim burada mal satmamız yasak dedi. Işte Avrupa bu . Bizim sırtımızdan marka moda adı altında fahiş fiyata gelen turistlerden halkının giyim parasını çıkartıyor. Yetmedi bir de battı gösteriyor. Demem o ki gurbetçiler ile büyük işbirliği şart. Çünkü hakkımızı onlar getirir memlekete.
    Cevapla