Yeni Ekonomi Programı kazanımları koruyacaktır

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan, ‘2020-2022 Yeni Ekonomi Programı’na ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Yeni Ekonomi Programı kazanımları koruyacaktır
Yeni Ekonomi Programı kazanımları koruyacaktır
GİRİŞ 30.09.2019 16:52 GÜNCELLEME 30.09.2019 16:52

3 yıllık yeni programda büyümeye doğru giderken son dönemlerde elde edilen kazanımlara özen gösterildiğini gördüklerini belirten ASKON Genel Başkanı Orhan bu konuda şunları söyledi:

Dengeleme süreci ile birlikte birçok kazanımlar elde ettik. Bu süreç sonrası yeniden büyüme trendine girdik. Tabi bu trend beraberinde dengeleme süreci ile birlikte kırılgan konular olan cari açık ve enflasyonda elde edilen kazanımların kaybedileceği kaygısını da taşıyordu.

2020-2022 Yeni Ekonomi Programı ile birlikte, bu sorunun da cevabını bulmuş olduk. İş dünyası olarak programda bu kırılgan konulara hassasiyet gösterilmesi bizleri çok memnun etti. YEP ile birlikte ülke ekonomisi üzerinde yeni bir başlangıç yapılıyor, Allah’ın izni ile Türk ekonomisi dengeleme süreci sonrası ayakları yere basar şekilde hem büyümesini sürdürecek hem de cari açık ve enflasyon gibi kırılganlığın yüksek olduğu konularda hedeflenen rakamlara ulaşacaktır.