'Turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık 2023 için koyulan 75 milyon turist hedefinin çok gerçekçi olduğunu bildirdi. Ayık, "Ülke olarak sahip olduğumuz varlıklarımızı ürüne dönüştürürsek ve turistlerin Türkiye'ye gelme nedenlerini çoğaltırsak hedefleri çok daha rahat yakalarız. Ülke ekonomisine katkı yapmaya devam ederiz. Hatta turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir ve hatta Türkiye bu sayede ticari fazla bile verebilir" diye konuştu

'Turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir'
'Turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir'
GİRİŞ 29.09.2019 12:28 GÜNCELLEME 29.09.2019 12:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği ve "Türkiye'nin 2023 Turizm Stratejisi"nin açıklandığı toplantısında Türkiye'nin turizmdeki yeni hedeflerine açıkladığını hatırlattı.

 

 

Türkiye'nin 2023'teki 75 milyon turist hedefinin çok gerçekçi olduğunu belirten Ayık, "75 milyon turist, normal koşullarda kolay şekilde erişebileceğimiz bir hedef. Bazı düzenlemeler yapılırsa turizmde bu hedefin üstüne çıkmak bile mümkün." dedi.

Sadece turist sayısında artış değil, kişi başına düşen harcama miktarının artırılmasının da önemli olduğunu aktaran Ayık, yapılacak düzenlemelerle bunun da başarılabileceğini bildirdi.

 

 

Turizmin güçlü bir sektör ve endüstri olduğunu vurgulayan Ayık, "Ülke olarak sahip olduğumuz varlıklarımızı ürüne dönüştürürsek ve turistlerin Türkiye'ye gelme nedenlerini çoğaltırsak hedefleri çok daha rahat yakalarız. Ülke ekonomisine katkı yapmaya devam ederiz. Hatta turizm sektörü cari açığı tek başına kapatabilir ve hatta Türkiye bu sayede ticari fazla bile verebilir" diye konuştu.

'ULAŞILABİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da turizmde konulan hedeflere ulaşılabileceğine inandıklarını söyledi.

Ülkenin turizmdeki hedeflerine ulaşabilmesi için üzerlerine düşeni yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Yağcı, "2023'te 75 milyon turist hedefi, Türkiye açısından son derece gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef. Bizim de bu yönde yoğun çalışmalarımız var. Belirli stratejiler çerçevesinde özellikli tanıtım alanında devam ettirilecek çalışmalarla bu hedefe ulaşabileceğimizi söyleyebilirim." ifadelerini kullandı

Yağcı, hedefe ulaşmak için tanıtımın yanında ürün ve pazar çeşitliliğini de artırmak gerektiğini dile getirdi.

'VERİLER HER ŞEYİN YOLUNDA GİTTİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un, "Türkiye'nin 2023 Turizm Stratejisi"ni açıklandığı toplantıya katıldığını söyledi.

Bakan Ersoy'un yaptığı ve son derece profesyonelce hazırlanmış sunumun turizmciler olarak içlerini rahatlattığına dikkati çeken Atmaca, şunları kaydetti:

"Bakan Bey'in sunumu ve açıklanan veriler, turizmde her şeyin yolunda gittiğini gösteriyor. Thomas Cook'un iflasıyla ilgili bazı kafa karışıklıkları vardı ancak İngiliz pazarındaki artışın devam edecek olması ve iki tur operatörü ve hava yolu firmasıyla sözleşme imzalama aşamasına gelinmiş olması bizleri rahatlattı. Bakan Bey'i ve kadrosunu son derece inanmış gördük. 2023'te 75 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir hedefine ulaşabileceğimizi düşünüyorum."

YORUMLAR 16
  • Bakta gör. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Turist dediğin gezer,görür biraz harcar.Bize gelen herşey dahilde otelden çıkmaz hacama yapmaz,ekonomiye bir katkısı yok.Dönünce,de Türkiye,yi kötüler.! Gerçek söylüyorum, o Turist,i uçakta dönüşünde gördüm...Çoçuğu uçakta,kendi memleketinden getirdiği şekeri,vs yiyerek dönüyordu.
    Cevapla
  • erbat 4 yıl önce Şikayet Et
    siz gurbetci turklere sahip cikin turist her sey dahil gelir 100 ero harcamadan gider izine gelen her gurbetci en az 2 bin dugun caliyorsa 30 bin birakip gider
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    siz sadece otelde oda satarsınız. yunanda kültür satar. tarihi arenalarda inek otlatırsınız. yunanla aradaki zihniyet farkı bu.
    Cevapla
  • hop 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece avrupadaki turklerin sayisi 7 milyon
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar fazla turist o kadar fazla ahlaki yozlasma demek. Gelen turistlerin kıyafetine bakinca anlarsimiz. Temel felsefe: "Turist gelsin dürüst ve ahlâklı gelsin."
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülke turistlerden beter olmus senin haberin yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle