Çin’in “hipersonik seyir füzesi” yanlışlıkla gösterildi

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Roket Gücü Çarşamba günü Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. yıl dönümü için 1 dakikalık özel bir klip yayınladı. Kısa bir süre sonra klip silindi ve bir füze sahnesi kesilerek tekrar yüklendi. Kesilen sahnede süpersonik olduğu tahmin edilen bir seyir füzesinin fırlatılmasını yansıtan görüntü bulunuyor.

GİRİŞ 29.09.2019 11:09 GÜNCELLEME 29.09.2019 11:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

South China Morning Post’un haberine göre uzmanlar görüntüdeki füze tasarımının ordu envanterinde olmadığını belirttiler.

 

 

Klip, sıradışı tasarıma sahip tanımlanamayan bir füzenin, bir fırlatıcı kamyondan ateşlendiği görüldüğü iki saniyelik bir sahne içeriyordu. Bununla birlikte değiştirilen sürümde sahne, çöl ortamında iki ayrı füze fırlatmasının görüntüleri ile değiştirildi.

Videoda füzenin ince sırt kanatçıkları, katlanabilir kuyruk kanatçıkları ve ilave itici gazlar görülüyor. İsminin yayınlanmasını istemeyen uzmana göre bunlar füzenin uzun menzile ses üstü hızlarda uçmak için tasarlandığını gösteriyor. Uzman yeni füzenin muhtemelen 1000 kilometreden daha uzun menzilli olduğunu belirtti.

 

 

Çin Ordusu halihazırda 1500 km’den daha uzun menzilli subsonik seyir füzesi olan Changjian-10’u operasyonel operasyonel olarak kullanıyor.

Çin seyir füzelerin dışında planör biçiminde başlık taşıyan  Dongfeng-17 (DF-17) gibi dış atmosferde 5 mach sürate çıkabilen, füze savunma sistemlerini atlatması amaçlanan füzeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Uzman DF-17’deki planör biçimindeki başlık teknolojisinin farklı füze [seyir füzesi] teknolojilerinde de kullanılabileceğini belirtti.

Birçok silah sisteminin Salı günü gerçekleştirilecek geçit töreninde ilk kez sergileneceği belirtiliyor

YORUMLAR 1
  • Allah büyük. 4 yıl önce Şikayet Et
    ne sonik olursa olsun, çelik kubbemiz çalışmaya başladığında bunların hepsini daha ülkemize giremeden vuracağız. Allah büyük.
    Cevapla