Acil koda geçildi, iletişim sorunu çözüldü

İstanbul'daki deprem sonrası yoğun aramalar nedeniyle operatör şebekelerindeki trafik sıkışıklığı sırasında başarılı arama oranlarında düşüş yaşanırken, operatörlerin "afet senaryo parametrelerini" devreye almasıyla arama başarı oranları normale döndü.

Acil koda geçildi, iletişim sorunu çözüldü
Acil koda geçildi, iletişim sorunu çözüldü
GİRİŞ 27.09.2019 13:10 GÜNCELLEME 27.09.2019 13:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul'da dün meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yoğun aramalar nedeniyle şebekelerde oluşan trafik sıkışıklığı nedeniyle başarılı arama oranlarında düşüş yaşanırken, veri trafiğinde ciddi bir aksama olmadı.

 

Operatör ekiplerinin trafik yönetimine ilişkin "afet senaryo parametrelerini" devreye almasıyla arama başarı oranları normale dönmeye başlarken, ilk andan itibaren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) operatörler acil koda geçirildi.

Operatörlerle video konferans yapılarak, haberleşme şebekelerinde gerekli optimizasyon ayarlarının gerçekleştirildiği teyit edildi.

 

Söz konusu deprem neticesinde sabit ve mobil operatörlerden alınan sonraki raporlarda da önemli hususlara yer verildi. Raporlarda, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone şebekesinde ilk anda ses aramalarından kaynaklı yoğunluk yaşanırken, trafikteki yoğunluğu kontrol etmek amacıyla gerekli müdahalelere operatörlerce devam edildiği belirtildi.

MOBİL BAZ İSTASYONLARI HAZIRDA BEKLETİLİYOR

Turkcell ve Türk Telekom şebekelerinde hizmet sürekliliğinin stabil hale geldiği, operatörlerin ihtiyaç olması halinde mobil baz istasyonlarını hazırda beklettiği kaydedildi.

Vodafone şebekesinde ilk yarım saatte yoğunluk nedeni ile trafik sıkışıklığı yaşanırken, afet parametrelerinin şebekelerde aktif edilmesiyle networkün stabil hale döndüğü bildirildi. Vodafone’un İstanbul’daki mobil baz istasyonlarının da hazırda bekletildiği vurgulandı.

OPERATÖRLERDEN AFAD'A MOBİL BAZ İSTASYONU DESTEĞİ

Öte yandan, 3 operatörün ihtiyaten AFAD Başkanlığına birer mobil baz istasyonu konuşlandırdığı, bu istasyonların ihtiyaç olması halinde kurulacağı aktarıldı.
İstanbul genelinde operatör şebekelerinde enerjide ya da altyapıda herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

Önceliklendirilmiş 112 sisteminin, sabit şebeke ve internet altyapısı ise deprem sonrasında kesintisiz hizmet vermeye devam ettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • m3hk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışmayan teli nasıl devreye sokmuslar. Acil durumlar için radyo telsiz olmalı. Telsiz daha onemli ama kimse artık telsizin adını bile anmıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekom acilen devlet almalı devletin elinde bulunmalı yoksa çok insanının hayatı tehlikeye girer bunu gördük 2 gün hayat durdu kimseyle irtibata gecemedik
    Cevapla
  • rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin lisanlari derhal iptal edilmeli bize tf acil zamanda lazim
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    112 servisinin kesintisiz çalışması iyi güzel de... asıl sorun 112 yi arayamamak... ANLADINIZ?
    Cevapla
  • Mesitto 4 yıl önce Şikayet Et
    Watsapin iletişimi kesilmedi çatır çatır calisti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle