Kamu bankalarından otomotive özel kredi

Kamu bankaları aldıkları ortak kararla birlikte yerli üretim olan otomobillere yönelik kredi faiz oranını yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına çekti.

Kamu bankalarından otomotive özel kredi
Kamu bankalarından otomotive özel kredi
GİRİŞ 26.09.2019 09:18 GÜNCELLEME 26.09.2019 09:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü.

 

 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, 3 kamu bankası, bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik tüm alanlarda yaptıkları öncü uygulamalara bir yenisini daha ekleyerek, yerli üretimi desteklemek amacıyla Türkiye'de üretim yapan otomotiv markaları ile iş birliği gerçekleştirdi. 

İş birliği kapsamında Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketleri hazırlandı.

 

 

Böylece firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtların alımında uygulanan kredi faizleri düşürüldü.

Hazırlanan paketler doğrultusunda, fiyatı 50 bin ila 120 bin arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak. 

Fiyatı 72 bin ila 120 bin arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlarda ise 30-60 ay vadeli kredi; aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile kullanılabilecek.

Taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlanmakla birlikte kampanyanın otomotiv sektörüne de önemli bir hareketlilik getirmesi hedefleniyor.

Anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais olurken, ticari araçlarda Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa şeklinde açıklandı.

Kampanya, 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Konutta da bu kadar faiz indirimi olsun
    Cevapla
  • Reissssss 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bir de faizle ev araba almayanlar için bir kolaylık sağlasa da faiz belasına bulaşmak istemeyenler de alabilse.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    katılım bankaları da bu oranda versin ki faiz hassasiyeti olanlarda alabilsin
    Cevapla
  • aliveli 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet Türkiyede üretilen tüm araçlara vergi fırsatı tanımalı. Firmalar da fiyatları aşağı çekmeli.
    Cevapla
  • Bursa 4 yıl önce Şikayet Et
    Evt acil vergi borcu yapılandırması ve taksit sayısının 60 ay olması lazım ki herkez borcunu ödeyebilsin insanların iki aylık 2000 ödemesi gereken borcu cıkıyor ödeme imkanları imkansız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle