Türkiye'nin yardımını kabul etmedi, iflas etti!

İngiltere basını, dünyanın en eski seyahat şirketi Thomas Cook’u batıştan kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinde Türkiye ve İspanya’nın yardım önerdiğini, ancak İngiltere hükûmetinin garantörlüğü reddetmesi üzerine şirketin battığını kaleme aldı.

Türkiye'nin yardımını kabul etmedi, iflas etti!
Türkiye'nin yardımını kabul etmedi, iflas etti!
GİRİŞ 24.09.2019 15:41 GÜNCELLEME 24.09.2019 15:42
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İngiltere basını, dev havayolu şirketi Thomas Cook’u batıştan kurtarmak için yapılan görüşmelerde Türkiye’nin yardım önerdiğini, ancak İngiltere hükûmetinin garantörlüğü reddetmesi üzerine şirketin battığını yazdı.
 
BBC Türkçe’nin Guardian’a dayandırdığı haberine göre, Türk ve İspanyol hükûmetlerinin, şirketin batışının turizm endüstrilerine vereceği hasarı kısıtlamak için şirkete yatırım yapmaya istekli davrandığı kaydedildi.
 
Ancak kurtarma planının, İngiltere hükûmetinin anlaşmaya herhangi bir malî garanti vermeyi reddetmesi üzerine çöktüğü vurgulandı. İngiltere hükûmetinin destek vermemesi üzerine ise Ankara ve Madrid yönetimlerinin söz konusu desteklerini geri çektikleri bildirildi.
 
Guardian’a konuşan bir kaynak, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
 
“İki hükûmet, bir İngiliz markasını desteklemeye hazırdı. Ancak İngiltere hükûmeti buna hazır değildi. O yüzden masanın etrafında bu planın işe yarayacağına dair yeterince güven oluşmadı.”
 
The Times gazetesi de Thomas Cook’un batışıyla ilgili geniş kapsamlı haberinde, Türk ve İspanyol hükûmetlerinin şirkete sunduğu destekten bahsetti.

 

 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 38
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Batsın beter olsun
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkün türk ten baska dostu yoktur
    Cevapla
  • Hüsrev 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz aklı mutlak bir puştluk düşünmüştür,siz dert etmeyin.Kendi hava yolu şirketlerimizle aşarız bu zorlukları......
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    biz niye kurtariyoruz , batan batsin bize ne , kralice kurtarsin ..somurgecilerinde sonu gelecek herseyin sonunun gelecegi gibi
    Cevapla
  • Recep arda 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam çok küçük düşünüyorsunuz. Neden kurtarılmak istendi sebebi ülkemize çok sayıda turist getiren bir şirket olduğu içindi. Neden böyle dar düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • türk 4 yıl önce Şikayet Et
    hıyar avrupa tristlerinin gözde tatil yer türkiye oldugundan olmasın....
    Cevapla
  • mechul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerin de mutlaka bir hesabı var ki teklif yapıyorlar, büyük devlet olmaka istiyorsan hesabını iyi yapacaksın fırsatları kollayacaksın......
    Cevapla
  • niye 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hayrına yapmayacaktı bunu
    Cevapla
  • Hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Baska ülke hisse almasın gerekirse batsın sizin demişler bizde karlı şirketleri büyütüp yabancıya satıp Türk sirketi yabancı sirket yapıyorlar birde buna girişimcilik deniliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle