27 ülkeye ihraç ediliyor

Mardin'de çırak olarak başladığı işin ustası olan Aselcioğlu Sabun İşletmesi sahibi Sehmus Özdaner, ürettiği eşek sütü sabununu 27 ülkeye ihraç ediyor.

GİRİŞ 18.09.2019 13:21 GÜNCELLEME 18.09.2019 13:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mardin’de çırak olarak başladığı işin ustası olan Aselcioğlu Sabun İşletmesi sahibi Sehmus Özdaner, ürettiği eşek sütü sabununu 27 ülkeye ihraç ediyor.

 

 

Eşek sütü sabunu için çiftlik kuran ve taleplere yetişemediği için çevre illerden de eşek sütü temin eden Özdaner yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan eşek sütü sabunu yapımını meraklılarına aktardı.

Bu yıl Türkiye’de Altın Taç ödüllerinde Mardin’e doğal ürün olarak Aselcioğlu markası ile birincilik kazandıran Şehmus Özdener eşek sütü sabunun cilt deformelerine, lekelere ve doğal oluşu ile gözde sabunlar arasında yer aldığını söyledi.

Mardin’in doğal el yapımı sabunlarını 27 ülkeye ihraç eden Şehmus Özdaner eşek sütü sabununa yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi sonrası çiftlik kurarak 27 ülkeye eşek sütü doğal sabun ve Mardin yöresi el yapımı doğal sabun ihracatı yapıyor. Bu yıl üretimini iki katına çıkaran Şehmus Özdaner yerli ve yabancı turistlerin en gözde ürününün eşek sütü sabunu olduğunu kaydetti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Beş tane eşekle mi 27 ülkeye ihracat yapıyor. Tesis hiçte 27 ülkeye ihracat yapan bir yere benzemiyor.
    Cevapla
  • Ferit 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdi güzel tespit etmişsiniz. Gerçekten öyle. Yorum kısa ve açıklayıcı. Başka söze ne hacet!
    Cevapla
  • Natural 4 yıl önce Şikayet Et
    Abi tamam da zaten 100 ila 150 tl arasında litresi olup randevu ile alınan eşek sütünü neden sabun yapsınlar. Yok meşe külü falan hikaye. 8 kg sabun için ne kadar meşe yakacan biliyormusun. Birde asla doğru dürüst sabun olmaz hemen erir. Geçin bu işleri.
    Cevapla
  • Yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar işi bulms
    Cevapla