Aramco uyarısı: 75 doların üzerine çıkması bekleniyor

Goldman Sachs raporunda, "Suudi Arabistan'da petrol arz kesintisinin 6 haftadan uzun sürmesi halinde, Brent petrolün çok hızlı şekilde 75 doların üzerine çıkması bekleniyor" denildi.

Aramco uyarısı: 75 doların üzerine çıkması bekleniyor
Aramco uyarısı: 75 doların üzerine çıkması bekleniyor
GİRİŞ 16.09.2019 17:07 GÜNCELLEME 16.09.2019 17:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs'tan, Suudi Arabistan'a yönelik saldırının ardından petrol fiyatlarının yükselebileceği uyarısında bulunuldu. Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan ve günlük 9,8 milyon varil petrol üreten Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesise yapılan saldırı, ülkenin ham petrol üretiminde günlük 5,7 milyon varil kesintiye yol açmıştı.

 

Goldman Sachs tarafından hazırlanan raporda, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun tesislerine cumartesi günü yapılan saldırıların ham petrol fiyatları üzerindeki etkisi değerlendirildi.

Saldırıların Suudi Arabistan'ın kritik öneme sahip petrol altyapısını olumsuz etkilediği kaydedilen raporda, küresel petrol arzına yönelik tehditlerin arttığı ve gelecekte başka saldırıların da meydana gelme riskinin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca raporda, Suudi Arabistan'da petrol arz kesintisinin 6 haftadan uzun sürmesi halinde, dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatının çok hızlı şekilde 75 doların üzerine çıkmasının beklendiği vurgulandı.

Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan ve günlük 9,8 milyon varil petrol üreten Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesise yapılan saldırı, ülkenin ham petrol üretiminde günlük 5,7 milyon varil kesintiye yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mişmiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce Doğu Akdenizde şu petrolü çıkarıp işlememiz lazım...
    Cevapla
  • mehmet ali 4 yıl önce Şikayet Et
    gaz arıyoruz ama nasıl olacak petrol?
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bu işi petrol fiyatları artsın diye ABD yaptı. Husilerin o kadar uzaktan vurabilecek imkan ve kabiliyeti var mı ? Galiba ABD , İran Ve Suud'u bir sağdan bir soldan mantığı ile vurarak birbirine düşürecek. İsrail daha rahat hareket edecek. Bu işte bir bit yeniği var tahminimce. Adamlar şeytan , her türlü numarayı yaparlar.
    Cevapla